Uitspraak Berger over joodse onderwijs volledig uit context getrokken

ATV verspreidde vandaag een filmpje van enkele jaren geleden waar CD&V kandidaat Aaron Berger gemengd onderwijs blijkbaar omschrijft als “kindermishandeling”. Dat blijkt echter een totaal uit de context getrokken citaat te zijn.

2013 – jongens verplicht naar meisjesschool

De zaak ging toen over de controversiële Moshe Aryeh Friedman, die zijn 2 zoontjes per se wilde inschrijven op een Joodse meisjesschool om de Joodse gemeenschap te jennen. Hij deed dat toen onder politiebegeleiding en met een deurwaarder.

Berger omschreef dit feit als kindermishandeling, namelijk twee ultraorthodoxe jongetjes, van verschillende leeftijd en dus elk alleen in de klas, te verplichten om tussen een volle klas meisjes les te volgen. Want deze joodse jongens beseffen heel goed dat dit tegen de gangbare normen in hun gemeenschap is.

Als je deze context kent begrijp je ook waar Berger het over heeft in de videoclip.

Advertentie