Palestijnen zetten Belgische Ontwikkelingssamenwerking voor schut

Palestijnse schoolkinderen worden geïndoctrineerd met Belgisch belastingsgeld

De Palestijnse Autoriteit (PA) blijft haar Europese donoren voor schut zetten want opnieuw worden scholen en gemeenschapscentra naar terroristen vernoemd. Hoewel verschillende landen,waaronder België, herhaaldelijk dit beleid hebben veroordeeld, blijven de Palestijnen voet bij stuk houden en maken ze er zelfs een spellete van. Dat bericht de organisatie Palestinian Media Watch (PMW) die de historie van de Dalal Mughrabi school, gebouwd met Belgisch geld, onderzocht.

Dit is de chronologie van hoe de Palestijnen België voor schut zetten:

  1. – 27 sept. 2017: PMW rapporteert hoe een door België gefinancierde school genoemd wordt naar terroriste Dalal Mughrabi
  2. – 9 okt. 2017: België bevriest de financiering van Palestijnse scholen en eist een naamsverandering
  3. – 31 juli 2018: PMW meldt dat de school nog steeds de ‘The Martyr Dalal Mughrabi Elementary School’ wordt genoemd
  4. – 10 augustus 2018: Een week later dus, herhaalt België dat het “ondubbelzinnig de verheerlijking van terroristische aanslagen veroordeelt”, via Palestijnse scholen
  5. – Twee weken later, op 23 augustus 2018: De Palestijnse Autoriteit verwijdert de naam van de terroriste en herdoopt de school in: ‘The Belgian School”
  6. – Diezelfde dag: De P.A. verandert de naam van de nabijgelegen “Beit Awwa Elementary School for Girls” tot “The Martyr Dalal Mughrabi Elementary School
  7. – Drie dagen later, 26 augustus 2018: De Palestijnen voegen een extra belediging toe door een tweede school te vernoemen naar dezelfde terroriste: “The Second Dalal Mughrabi Republic School”

Samenvatting van de oprechte inspanningen van België: Twee scholen – in plaats van één – in het Beit Awwa-district van Hebron zijn nu vernoemd naar terrorismemoordenares Dalal Mughrabi.

37 burgers vermoord

Op 27 september 2017, toen Palestinian Media Watch voor het eerst aantoonde dat een basisschool van de Palestijnse Autoriteit, gebouwd met Belgische financiering, vernoemd is naar de terroristische moordenares Dalal Mughrabi, die de moord leidde op 37 Israëlische burgers, veroordeelde België onmiddellijk de PA, kondigde een bevriezing van de financiering aan en eiste dat de naam werd gewijzigd.

Advertentie

Vorige maand ontdekte PMW dat de school nog steeds de Martyr Dalal Mughrabi Elementary School werd genoemd. In reactie hierop veroordeelde de Belgische regering publiekelijk opnieuw de PA-praktijk, zoals de krant The Algemeiner berichtte op 10 augustus 2018:

“Een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken zei tegen The Algemeiner dat het land vasthield aan zijn eerder geformuleerde beleid met betrekking tot steun aan scholen in de Palestijnse gebieden, die ‘ondubbelzinnig de verheerlijking van terroristische aanslagen veroordeelt.’ Hij bevestigde dat het besluit om twee Palestijnse te schorsen schoolbouwprojecten op de Westelijke Jordaanoever ‘tot nader order van kracht blijft’.”

Belgische school

Twee weken later veranderde de P.A. plotseling de naam in ‘De Belgische school – Tala’ei Al-Janoub’ en beweerde dat het ‘als een ereteken aan de Belgische regering was bedoeld die het heeft gebouwd’, aldus de officiële krant van de P.A. Al-Hayat Al-Jadida op 27 augustus 2018.

De P.A.-leiders, die jarenlang eisen van donoren hebben geweigerd om de verheerlijking van terreur te stoppen, besloten dat sinds zij nu daartoe gedwongen waren door de Belgische regering, ze deze belachelijk zouden maken. Op dezelfde dag dat ze de naam van de school veranderden in ‘De Belgische School’, hebben ze de naam ‘Dalal Mughrabi’ overgedragen naar een andere school in dezelfde buurt. En om het nog erger te maken, besloot de PA een extra school te bouwen en noemde deze eveneens naar terroriste Mughrabi, aldus een bericht in de Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida van 27 augustus 2018:

“De naam van de Dalal Mughrabi School werd veranderd in De Belgische School – Tala’ei Al-Janoub ter ere van de Belgische regering die het heeft gebouwd. De onderwijsdirectie heeft de naam [van de Dalal Mughrabi School] overgedragen aan de Beit Awwa Elementary School for Girls en bouwt een nieuwe school genaamd Dalal, die een kleuterschool omvat.”

Gecontroleerd

Advertentie

PMW heeft de overdracht van de naam Dalal Mughrabi naar de andere school in dezelfde buurt gecontroleerd. De afbeeldingen hieronder tonen de Facebook-profielfoto’s van de school met zijn oorspronkelijke naam en met zijn nieuwe naam. Aan de linkerkant heeft de school de naam Beit Awwa Elementary School for Girls. Aan de rechterkant heeft het de naam The Martyr Dalal Mughrabi Elementary School. Deze foto werd gepost op 23 augustus 2018, net nadat de PA de naam van de terrorist van de door België gefinancierde school naar deze school had overgebracht:

Samenvgevat:  de PA verslaat de goede bedoelingen van België in twee stappen: eerst wordt de Belgische overheid tevreden gesteld want de door België gefinancierde school vernoemd naar een terroristische moordenaar, de Martyr Dalal Mughrabi Elementary School, heeft een nieuwe naam: The Belgian School – Tala’ei Al -Janoub

Maar de tweede stap is dat het beleid van het verheerlijken van terroristen wordt voortgezet want de nabijgelegen Beit Awwa Elementary School for Girls heet nu: The Martyr Dalal Mughrabi Elementary School. De PA heeft al de hoeksteen gelegd voor het bouwen van een andere school, die ook is vernoemd naar de terroristische moordenaar: The Second Dalal Mughrabi Republic School.

Tijdens een ceremonie zorgde de directeur van de school ervoor dat de naam van terroriste Mughrabi in Beit Awwa voortleeft en niet ‘verloren’ is:

“‘De directrice van de [Belgische] school – Tala’ei, Badria Al-Sweiti, benadrukte dat Beit Awwa de naam Dalal Mughrabi niet verliest maar dat de naam werd overgedragen aan de Beit Awwa Elementary School for Girls. De [PA] regering heeft de hoeksteen gelegd voor een tweede school vernoemd naar Dalal in Beit Awwa (dat wil zeggen, de Second Dalal Mughrabi Republic School). ‘ [Officiële PA dagkrant  Al-Hayat Al-Jadida van 30 augustus 2018]

Bovendien heeft de PA aangekondigd dat de nieuwe school ‘zal worden gefinancierd uit de staatskas.’ Dit moet voorkomen dat donoren klagen dat hun geld scholen financiert die genoemd zijn naar terroristische moordenaars. De echte vraag is nu: zullen België en anderen die het Palestijnse ministerie van Onderwijs en de bouw van scholen financieren deze manipulatie en spot negeren van de Palestijnen?

Israël van de kaart

Een tweede dilemma voor België: de financiering van de promotie van een wereld zonder Israël.

In een andere daad van verzet jegens zijn donorland , heeft het Palestijnse  Ministerie van onderwijs een nieuw logo gecreëerd voor de Belgische school. Terwijl het oude schoollogo (linksonder) het gezicht van terrorist Dalal Mughrabi toonde op de kaart van ‘Palestina’ die Israël heeft gewist, toont het nieuwe logo (rechts) dezelfde kaart van ‘Palestina’ die heel Israël uitwist, mét toevoeging van de kleuren van de Palestijnse vlag. De boodschap aan de jeugd is om een ​​toekomstige wereld te voorzien zonder Israël en mét Palestijnse soevereiniteit over het hele gebied. (Er wordt niet vermeld of het gezicht op het logo bedoeld is om de terrorist te vertegenwoordigen.)

Is België het ermee eens dat de school die het heeft gefinancierd en nu de naam ‘De Belgische School’ draagt, nu een logo heeft met de boodschap aan Palestijnse kinderen om een ​​toekomstige wereld zonder Israël voor te stellen?

Dit zijn kritische vragen waar België actief op zou moeten reageren. Sinds de oprichting van de Palestijnse Autoriteit zijn donorlanden onverantwoordelijk geweest door hun gebrek aan toezicht op verlerlei vlakken. De Palestijnen hebben donorgeld gebruikt om salarissen aan terroristen te betalen, TV-programma’s te maken die kinderen aanmoedigen om het martelaarschap op te zoeken en een ministerie van onderwijs dat de geest van Palestijnse kinderen op tal van manieren vergiftigt.

Ontwikkelingssamenwerking

Onze redactie vroeg een reactie aan het ministerie van Alexander De Croo (Open VLD).