VRT verkoopt Hamaspropaganda aan Vlaamse kijkers tijdens Eurovision 2019

Eurovisie 2019

De concertzaal Expo Tel Aviv, afgelopen zaterdag het wereldtoneel voor het Eurovisiesongfestival, is NIET gebouwd op een voormalig Palestijns dorp zoals de VRT beweerde in het TV-journaal. Het is onwaar dat het voormalige dorp Al-Shaykh Muwannis, dat door het VN-verdelingsplan van 1947 als grondgebied aan de Joodse staat werd toegewezen, op de plaats van de concerthal van Eurovisie 2019 ligt. Toch werd deze bewering de Vlaamse kijker op de mouw gespeld tijdens het VRT-journaal kort voor de liedjeswedstrijd aanving.

Guido Joris

Het dorp Al-Shaykh Muwannis ligt echter een kilometer van expo Tel Aviv vandaan. Trouwens, nadat zes Arabische legers Israël aanvielen in 1948 hebben de bewoners hun dorp verlaten op aandringen van hun EIGEN leiders. Van een etnische zuivering is dus hoegenaamd geen sprake. Toch bleef de VRT, ook in het 7-uur journaal van zaterdag 18/5 deze leugen over de locatie onverkort uitzenden.

Pallywoodjournalisten Johan Depoortere en Andre Vermeulen
Eerst zette ex-journalist Depoortere deze leugen van de BDS-propaganda in de verf onder meer met een artikel in De Morgen en met een tentoonstelling in de lokalen van de openbare omroep met een oproep om het Eurosong 2019 niet uit te zenden. Vervolgens werd deze anti-Israëlische kwakkel in het zeven uur journaal schaamteloos neergepoot door journalist André Vermeulen, die sinds jaar en dag de liedjeswedstrijd verslaat.

Vermeulen gaf toe dat de protesten in Tel Aviv maar enkele mensen op de been bracht maar sprak toch over een belangrijke bijdrage van de BDS-beweging omdat die het Israëlische beleid onder de aandacht bracht. Vermeulen vervolgt letterlijk: “Dat is een beleid dat altijd al omstreden is geweest en nog is” en even later: “Ik sta hier binnen nu (nvdr in de Concertzaal Expo Tel Aviv), Vermeulen merkt op dat: “op de plek waar ik sta trouwens en waar het songfestival plaatsvindt daar was vroeger een Palestijns dorp en dat is na de Tweede Wereldoorlog toen de staat Israël werd opgericht, dat is hier platgelegd en de bewoners zijn gevlucht en dat is het lot geweest van heel veel dorpen in Palestina, het Israël van nu”.

Advertentie

Waar dan wel?

Maar op de plek waar vroeger het dorp in kwestie zich bevond staat vandaag de Universiteit van Tel Aviv, een universiteit waar een ongekend hoog percentage Arabische studenten, zelfs uit andere Arabische landen afstudeert. Maar dat laatste past niet in de lasterlijke apartheidsmythe van Depoortere en anderen die het het jounalistieke adagio “facts are sacred” met de voeten treden.

Nadat alle landen deelnamen zonder uitzondering en de deelnemers niet langer om de tuin te leiden zijn nu ze ter plaatse kennisnemen van een schitterende open en tolerante maatschappij is voor activisten,  die Israël van de kaart willen vegen, dit soort leugens het enige waar ze succes mee boeken. Tot dat hun hatelijke verzinsels natuurlijk worden ingehaald door de waarheid.

Hallo VRT?

We wachten nog op een reactie van de VRT over deze infame berichtgeving maar ook een reactie van de Raad van Bestuur over het organiseren van een anti-Israëlische expositie in de gebouwen van een openbare omroep wordt gevraagd. Die tentoonstelling werd mee georganiseerd door ACOD met een oproep om het Eurovisiesongfestival niet uit te zenden waarbij ze met dezelfde leugen kwamen aandraven. Eerder beweerde het ACOD dat Israëli’s Palestijnse kinderen kidnapten voor het stelen van hun organen.