Opinie: “Christophe d’Haese gedraagt zich als een klein kind”

“Wie laatst lacht best lacht. U zei toch dat men met alles en iedereen moet lachen? Wel nu lach ik met U.” Onze algemeen directeur reageert snoeihard in dit opiniestuk aan het adres van de Aalsterse burgervader, Christophe d’Haese.

Terry Davids

“Wat een arrogantie! De burgemeester van Aalst, Christophe d’Haese, gedraagt zich als een klein kind dat niet tegen zijn verlies kan. Liever dan de beslissing van de UNESCO-raad van 12 december af te wachten besloot hij er zelf uit te stappen. Wie heeft er nu ‘lange tenen’?

Het voorbije jaar heeft Aalst nochtans veel moeite gedaan om de erkenning te kunnen behouden. Om de zaak te verdedigen trok de Aalsterse burgervader zelfs naar het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs. Pathetisch dat hij nu claimt er geen belang aan te hechten!

De organisatoren hebben nu reeds ‘gestoefd’ dat ze in 2020 weer de spot zullen drijven met de Joden. Hoe dom kun je zijn!

Bij carnavalswinkel Liebaut in Aalst wrijft men zich althans in de handen in afwachting van het komende carnaval. Recent heeft Danny Liebaut nog 250 ‘jodenhoeden met pijpenkrullen’, lange zwarte jassen, haakneuzen en valse klompen goud besteld.

Advertentie

Kwestie om wat profijt te halen uit de Joden zittend op geldkoffers.

D’Haese omschreef in een interview met de Standaard de aanpak van Joodse verenigingen als ‘een machtsapparaat’. ‘Ze zijn goed georganiseerd. We hebben berichten uit de hele wereld gekregen, vaak niet in de meest vriendelijke bewoordingen.’

Wel meneer d’Haese, ik ervaar uw woorden als een compliment. Hieruit blijkt dat we heden sterk staan en dat de Joden niet meer zwijgen als hen onrecht wordt aangedaan.

Wie laatst lacht best lacht. U zei toch dat men met alles en iedereen moet lachen? Wel nu lach ik met U. Shalom!”