Hoofd Taskforce Vaccinatie verspreidt fake news over Israël [video]

Premier Netanyahu kreeg zijn corona vaccin reeds op 19 december van vorig jaar

Op 16 maart haalde Kathleen Depoorter (N-VA) in het Federaal Parlement uit naar prof. dr. Dirk Ramaekers het hoofd van de Belgische taskforce vaccinatie voor zijn foute informatie over Israël.

Tijdens de COVID-19 commissievergadering stelde Ramaekers: “Wij hebben onze eieren niet in één mand gelegd zoals Israël dat gedaan heeft door in te zetten op slechts één vaccin”. Dat was het zoveelste fake-newsverhaal over de succesvolle Israëlische vaccinatiestrategie die bewering werd eerder ook al verspreid door minister Petra De Sutter (Groen) tijdens een uitzending van Terzake.

Lees verder onder de video

Depoorter nam dit niet en repliceerde: “U bent hoofd van de Taskforce Vaccinatie en dan verwacht ik van u correcte, wetenschappelijke en neutrale informatie en wat uw antwoord betreft rond Israël heb ik dat jammer genoeg niet gekregen. Ik vind het toch bijzonder pijnlijk dat iemand met uw functie deze zaken gaat vertellen want het is eigenlijk fake-news. Israël heeft namelijk ook tien miljoen AstraZeneca-vaccins besteld.”

In een reactie aan Joods Actueel zei Depoorter dat Dirk Ramaekers met het hoofd knikte tijdens haar betoog en daarmee mogelijk zijn misser leek toe te geven.

Trouwens, naast Pfizer en AstraZeneca heeft Israël ook 6 miljoen Moderna vaccins besteld. Deze werden in eerste instantie gebruikt om militairen en andere personeelsleden van staatsdiensten in te enten.

Advertentie

Conclusie: Als dit een paardenrace was geweest, dan heeft Israël niet op één paard gewed, maar op elk paard, zo ben je zeker dat wat er ook gebeurt, je als winnaar uit de bus komt.