Joodse mannen aangevallen met ijzeren staaf in Antwerpen

De camerabeelden van de aanval werden opgevraagd, dit is een archiefbeeld van een gelijkaardig incident in duistland
De camerabeelden van de aanval werden opgevraagd. Dit is een archiefbeeld van een gelijkaardig incident in Duistland

In Antwerpen zijn gisteren bij vier afzonderlijke feiten joodse mannen het slachtoffer geworden van agressie. Een onbekende man sloeg de slachtoffers met een stok of met een ijzeren staaf. Een van de slachtoffers liep een dubbele armbreuk op en is een tijd werkonbekaam. Dat meldt het parket van Antwerpen woensdag.

Blijkbaar is het niet duidelijk of de dader Arabisch of Pools sprak, aldus verschillende bronnen. In de buurt waar de aanval plaatsvond wonen zowel Joden, Polen als allochtonen. Mogelijk gaat het om dezelfde dader die een brandbom wierp naar een huis in deze buurt zo’n maand geleden tijdens de onlusten na de pro Gaza betoging.

Het Forum der Joodse Organisaties schreef op hun site o.a.

De man bewerkte zijn slachtoffers met een ijzeren staaf terwijl hij “Allah Ahbar” en “Jahud, Jahud” schreeuwde. (vertaald Allah is groot en Jood! Jood!, nvdr) Het is niet de eerste maal dat in deze buurt agressies worden gepleegd tegen orthodoxe joden door molims. lees heel het bericht van het Joods Forum op hun website hier.