Beelden die Broederlijk Delen niet wil laten zien

Cactus Roots Club in Gaza
Cactus Roots Club in Gaza

We horen van organisaties als Broederlijk Delen en Intal wel vaker over de “erbarmelijke humanitaire situatie” in de Palestijnse gebieden. Wij doorprikten al vaker dit vertekend beeld en blijven dit doen. Ditmaal met beelden van een luxe restaurant en cateringservice in Gaza. Bezoek de website en val letterlijk van je stoel!!!

Het uitgebreid menu inkijken? Dat kan hier. Let wel – voor wie moeilijk kan beslissen – het menu bevat maar liefst 16 pagina’s met tientallen hoofd- en voorgerechten. Je bent dus gewaarschuwd! Wij zouden alvast kiezen voor de Chateaubriand met Bearnaise saus of de Pavés de Rumsteak au Poivre vert alhoewel de Sole Meunière en de Cordon bleu kip (blz. 12) ons ook niet slecht lijken…

We durven erop wedden dat Brigitte Herremans (Palestina gezant van Broederlijk Delen, nvdr.) hier wel vaker haar boterhammen komt opeten. En mochten jullie in de buurt zijn, ziehier alvast het adres: Cairo Street, Rimal, Gaza. Een tafel bestellen kan door op voorhand te emailen of te bellen naar +970 8 288 8666.

Hierbij nog enkele foto’s

En vergeet ook niet deze video van het sjieke establishment – bon appétit alvast!