Inwoners van Gaza genieten van nieuw waterpretpark

Nog meer bewijs dat de verhalen over een armoedige en trieste Gazastrook niets meer zijn dan een hetze tegen Israël.

Gaza is de armetierigste plek op aarde, en de mensen daar leven in bittere armoede en wanhoop. Daarom proberen humanitaire hulpvloten regelmatig om de gruwelijke Israëlische blokkade van het door Hamas geregeerde gebied te doorbreken.

Tenminste, dat willen de internationale media de kijkers laten geloven. Tenslotte verkoop je met verhalen over lijden meer kranten en reclameblokken.

Maar nogmaals, de waarheid dat Gaza niet beter of slechter af is dan elders in het Midden-Oosten wordt duidelijk in deze serie foto’s waarop de bewoners genieten van de opening van een nieuw waterpretpark.

Advertentie

Het park, met waterglijbanen, attracties voor kinderen en weelderige groene gazons, is gelegen in het zuiden van de Gazastrook in de stad Khan Younis, die de media vaak een “vluchtelingenkamp” noemen.

Het Khan Younis waterpark is ook niet de enige in Gaza. In september van vorig jaar schreef Israel Today over het populaire luxe “Crazy Water Park” in Gaza-Stad, nadat het werd bestookt door fanatici van Hamas die het imago van de Gazastrook als een plaats van ellende wilden handhaven.

Vorig jaar werd in Gaza-stad ook een nieuw luxe winkelcentrum geopend, dat kan wedijveren met winkelcentra in Tel Aviv.

Toen dergelijke voorzieningen opdoken in een gebied, dat naar men zegt minder dan niets heeft, viel het een paar zeldzame buitenlandse journalisten op dat er iets niet klopt, en beschreven ze de waarheid.

Afgelopen zomer schreef een prominente journalist van de Washington Post, dat de supermarkten in de Gazastrook “van muur tot muur volgepakt staan met alles, van verse Israëlische yoghurt en hummus tot Cocoa Soezen, gesmokkeld uit Egypte. Apotheken lijken net zo goed voorzien als een typische Rite Aid in de Verenigde Staten.”

Dat ondanks het feit dat Gaza enorme hoeveelheden humanitaire hulp blijft ontvangen, genoeg om de gehele bevolking bijna gratis te voeden en te verzorgen.

Zelfs Arabische journalisten onthulden de leugen van de Gazastrook, zoals de Egyptische journalist Ashraf Al-Houl, die schreef dat “het beeld van de goederen en de luxe in de winkels van Gaza me verbazen.”

Advertentie

Al-Houl schreef verder dat “een gevoel van absolute welvaart overheerst, zoals blijkt uit de grote resorts langs en nabij de kust van Gaza.”

Bron: israeltoday.nl

/headlines/9-nederlands/1625-inwoners-van-gaza-genieten-van-nieuw-waterpretpark