Gaza bouwt aan grootste Palestijnse shoppingmall

Vlakbij Gaza-stad wordt de laatste hand gelegd aan een drie verdiepingen hoog winkelcomplex dat in juni zijn deuren moet openen.

Dit wordt het tweede grote winkelcentrum dat in de loop van één jaar in de Gazastrook opent. In juli vorig jaar openden de Palestijnen een koopcentrum van twee verdiepingen met onder andere een supermarkt, kledingszaken met internationale merkkledij, een snackbar, schoonheidssalons, een speeltuin voor kinderen en een restaurant.

Het nieuwe drie verdiepingen tellende complex wordt in de Palestijnse gebieden uniek in zijn soort, aldus Ehab al-Issawi, algemeen directeur van de Al-Hayat Tureed company die eigenaar is van het bouwproject.

Het koopcentrum met een totale oppervlakte van drieduizend vierkante meter bevindt zich vlakbij het Haidar Abdel Shafi-plein ten westen van Gaza-stad. Issawi verklaarde tegenover het Palestijnse nieuwsagentschap Safa dat de ruwbouw van het centrum zo goed als klaar is. Palestijnse ingenieurs en architecten zijn sinds augustus vorig jaar druk in de weer met het project.

Issawi voegde er aan toe dat ondanks de beperkte toevoer van bouwmaterialen door de blokkade van de Gazastrook, de werken zonder onderbreking konden doorgaan.Issawi legde voorts uit dat op het gelijkvloers een reusachtige supermarkt komt waar zowel voedingswaren als huishoudelijk gerief en kantoorwaren zullen verkocht worden.

Advertentie

Op de tweede verdieping komen kledingwinkels en andere kleinhandelszaken, terwijl op de derde verdieping een groot restaurant, een moderne cafetaria, een bioscoop en een speeltuin is voorzien.