Herdenkingswandeling Sjoah-slachtoffers in Antwerpen

Aanstaande zondag, 13 november, staat voor de Gemeenschap van Sant’Egidio in het teken van haar jarenlange vriendschap met de Joden en de herinnering van de Shoah.

Die dag is ook David Brodman, opperrabbijn van Savyon in Israël en al jarenlang een trouwe vriend van Sant’Egidio, te gast. Rabbijn Brodman neemt geregeld deel aan de internationale vredessamenkomsten in de Geest van Assisi en was ook in september te München aanwezig. Hij groeide op in Nederland en spreekt onze taal uitstekend.

Om 14u30 geeft hij een getuigenis over zijn oorlogservaringen in Nederland en zijn deportatie naar Theresiënstadt. (Kammenstraat 51, toegang gratis).

Nadien neemt hij deel aan de jaarlijkse herinneringswandeling voor de slachtoffers van de Holocaust in Antwerpen. Die vertrekt om 17 uur aan het Centraal Station en eindigt rond 18u30 na een korte ceremonie voor het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei. Nemen daar het woord: Rabbijn Brodman, bisschop Johan Bonny, Burgemeester Patrick Janssens en een vertegenwoordiger van de jongeren van Sant’Egidio.  Muzikale opluistering door jongerenband Generation-A.

Advertentie

In de media:

Die avond, om 19 uur, zendt de Nederlandse omroep EO het programma ‘God in de Lage Landen’ uit. Daarin onder meer aandacht voor de Antwerpse trialoog met een rabbijn, priester en imam en de dialooginitiatieven onder jongeren met verschillende geloofsovertuigingen. (EO, Nederland 2)