Passagiers geschokt door treinaankondiging “Welkom op de trein naar Auschwitz, Joden uitstappen”

Commotie vandaag op de trein van 16:50 van Brussel naar Namen. Via het omroepsysteem krijgen de passagiers plots volgende mededeling te horen in het Frans: “Welkom op deze trein met bestemming Auschwitz, alle Joden worden verzocht om uit te stappen op de volgende stopplaats, station Buchenwald”.

Nathalie C., een vrouw die op de trein zit post het verhaal via haar Blackberry direct op Facebook. Ze schrijft dat ze haast niet kan geloven wat ze net heeft gehoord. Ook de medepassagiers reageren geschokt. Een tijdje later verontschuldigt de conducteur zich via het omroepsysteem van de trein.

De NMBS bevestigde het incident tegen de RTBF en beloofde een onderzoek in te stellen. Volgens de treinmaatschappij is de dader niet gekend en zou iemand er in geslaagd zijn in de cabine met de omroepinstallatie te geraken. Toen de conducteur weer terug was, bleek de vogel gevlogen, aldus de NMBS. Er zou ook een klacht worden neergelegd omdat het niet alleen gaat om antisemitisme maar ook om onrechtmatig gebruik van treinmateriaal.

Hieronder het relaas op Facebook:

Advertentie