Shimon Peres krijgt ‘Medal of Freedom’ onderscheiding van Predident Obama [bekijk video]

Shimon Peres krijgt onderscheiding van Barack Obama

President Barack Obama heeft gisterenavond the Presidential Medal of Freedom, de hoogste Amerikaanse onderscheiding uitgereikt aan de Israëlische president Shimo Peres. Hij noemde president Peres een man met een enorme geesteskracht, een kracht die door niemand nog ooit zal kunnen ontkend worden. De 88-jarige Peres werd ook geprezen voor zijn bijdrage aan de langdurige en nauwe vriendschapsbanden tussen de Verenigde Staten en Israël.

“Geen enkel individu heeft zoveel en gedurende zo lange tijd grote inspanningen geleverd om onze twee naties dichter bij elkaar te brengen als de leider aan wie we vandaag hulde brengen – onze vriend Shimon Peres”, aldus Obama woensdagavond tijdens het diner ter ere van de Israëlische president.

Bij de ontvangst van de onderscheiding bracht president Pereso p zijn beurt hulde aan de pioniers van de Joodse staat “die hun huizen op barre hoogten in een woestijnachtige omgeving bouwden, zij waren heldhaftige mensen die hun leven opofferden voor hun land”.

Peres vervolgde: “Namens hen bedank ik Amerika voor al de dagen dat ze voor ons bezorgd waren, voor ons hun slaap opofferden en voor de hulp om ons een veilige toekomst te verzekeren”, aldus de Israëlische president die nogmaals zijn ongerustheid over de Iraanse bedreiging tijdens zijn toespraak onder de aandacht bracht.

Advertentie

foto’s
Shimon Peres krijgt onderscheiding van Barack Obama
Shimon Peres krijgt onderscheiding van Barack Obama
Shimon Peres krijgt onderscheiding van Barack Obama
Shimon Peres krijgt onderscheiding van Barack Obama
 Alternatieve tekst voor de afbeelding, bijvoorbeeld “De nachtwacht” Onderschrift: Beschrijving US President Barack Obama awards Israeli President Shimon Peres with the medal of freedom at the White House in Washington. Photo: Amos Ben Gershom GPO
Shimon Peres krijgt onderscheiding
Shimon Peres krijgt onderscheiding