Ontgoochelde Aron Malinsky valt uit de socialistische verkiezingsboot in Antwerpen

Aron Malinsky
Aron Malinsky (foto: GVA)

Sp.a Antwerpen maakte vrijdag de grote lijnen bekend van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “De lijst combineert jong talent met al enige ervaring met doorgewinterde anciens”, stond er in het persbericht te lezen. Joods Actueel sprak kort daarna met een ontgoochelde Aron Malinsky die zoals nu duidelijk werd, niet voorkomt in de lijst met de eerste 20 namen die burgemeester Patrick Janssens bekend maakte.

Malinksy stond ook voor de verkiezing van 8 oktober 2006 op de Sp.a-lijst die toen meer dan 35% van de Antwerpse stemmen wist binnen te rijven maar hijzelf kwam een vijftigtal stemmen te kort.

“Ik ben bijzonder ongelukkig dat ik niet op deze lijst voorkom”, aldus Malinsky die zegt dat burgemeester Janssens daarmee in de eerste plaats een signaal geeft dat de Joodse gemeenschap voor hem niet al te veel voorstelt, bovendien heb ik aanbiedingen van alle andere partijen afgewezen om bij hen op te komen”, stelt Malinsky die laat verstaan dat zijn trouw aan de burgemeester duidelijk niet gehonereerd werd met een verkiesbare plaats.

En wat als je straks alsnog een plaats verderop op de lijst krijgt, was onze vraag ? “Wat voor zin heeft het om tijd en energie te steken in een plaats die uiteindelijk geen zitje in de gemeenteraad oplevert. En het is jammer, niet voor mij persoonlijk, maar voor vooral voor het religieuze deel van de Antwerpse  Joodse gemeenschap – en dat is de meerderheid –  die op die manier geen vertegenwoordiging heeft, aldus Malinsky die er aantoevoegt: “Ik laat het nu even bezinken en ga in de loop van de namiddag de burgemeester telefoneren want ik hoop alsnog op een prominente plaats voor de districtsraad zodat de Joodse gemeenschap daar kans maakt op een Joodse vertegenwoordiger”.