Dubbelinterview met Open VLD boegbeelden Annemie Turtelboom en Claude Marinower

Claude Marinower en Annemie Turtelboom
Claude Marinower en Annemie Turtelboom (foto: Frederik Beyens)

In de jongste editie van Joods Actueel brengen wij een uitgebreid interview met de Antwerpse Open VLD boegbeelden Turtelboom en Marinower. Lees hier alvast enkele citaten uit dat gesprek.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Joodse advocaat Claude Marinower voor het eerst op het politieke podium in ons land aantrad, meer bepaald voor de Liberalen van Open VLD. Marinower kwam voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1987. Van 2001 tot 2007 was hij federaal volksvertegenwoordiger in de Kamer. Bij de volgende verkiezingen bekleedt hij de vierde plaats naast koploper Annemie Turtelboom, die tevens minister van Justitie is. Zij verhuisde speciaal naar Antwerpen om mee te kunnen dingen naar de stem van de Antwerpenaar op 14 oktober. Enkele citaten uit het dubbelgesprek:

Claude Marinower: “Ofwel gelooft Gantman dat iedereen uit de jaren zeventig dood is ofwel denkt hij dat er een collectieve vorm van Alzheimer bestaat”

Annemie Turtelboom: “De Shoah veroorzaakte een blijvende existentiële ongerustheid bij Joden, en dat begrijp ik maar al te goed”

Claude Marinower: “Gaat Gantman op het volgende N-VA congres tussen VB’ers Karim Vanovermeire en Jurgen Ceder plaatsnemen”

Advertentie

Annemie Turtelboom: “Een nulriscio bestaat niet maar je moet wel alles doen wat mogelijk is om aanslagen tegen de Joodse gemeenschap te voorkomen”

Lees de rest in Joods Actueel magazine van augustus 2012!