Vlaams minister Turtelboom steekt Joodse gemeenschap hart onder de riem met bezoek aan koosjere supermarkt

Annemie Turtelboom en Samuel Markowitz
Annemie Turtelboom en Samuel Markowitz kochten koosjere lekkernijen

Annemie Turtelboom (Open VLD), Vlaams minister van Financiën, begroting en energie, bezocht op zondagavond een koosjere supermarkt in Antwerpen als teken van steun aan de Joodse gemeenschap in deze moeilijke periode.

Het bezoek was een initiatief van Samuel Markowitz, districtsschepen voor Open VLD in Antwerpen, en zelf lid van de Joodse gemeenschap.

“We mogen nooit toegeven aan de angst”, was de boodschap die mevrouw Turtelboom met haar bezoek wilde onderstrepen. “Uiteraard moeten we er alles aan doen om de netwerken die achter de terreur zitten op te sporen en aan te pakken”.

Samuel Markowitz, die sinds begin dit jaar schepen is in het district Antwerpen, hoopt van zijn kant dat de federale regering met middelen over de brug komt om de infrastructuur van de Joodse instellingen op te waarderen om tegen aanslagen bestand te zijn. Nu draaien de ouders van schoolgaande kinderen en leden van synagogen zelf op voor de kosten van gepantserde deuren en kogelwerend glas.

Claude Marinower, eveneens lid van Open VLD, kaartte dit probleem reeds aan in een vorige editie van Joods Actueel.

Advertentie

Annemie Turtelboom, die sinds vorig jaar in Antwerpen woont, heeft al jarenlang een nauwe band met de Joodse gemeenschap in de Scheldestad. Vorig jaar leidde ze ook de crisiscommunicatie als minister van Justitie tijdens de aanslag op het Joods Museum in Brussel waarbij vier onschuldige burgers omkwamen.