Open VLD zet Samuel Markowitz op eerste plaats in District Antwerpen

Open VLD Campagneposter voor het district Antwerpen

Het grootste stedelijke district van het land, district Antwerpen met meer dan 190.000 inwoners, krijgt met
Samuel (Shmulie) Markowitz voor de Open VLD een Joodse kandidaat op de eerste plaats.

Markowitz is in oktober van dit jaar aan zijn tweede verkiezing toe. In 2012 haalde de populaire Joodse kandidaat vanuit het niets bijna 3.000 voorkeursstemmen. Halverwege deze legislatuur nam hij het districsschepenambt over van collega Willem-Frederick Schiltz waardoor hij de eerste herkenbare Jood ooit werd in een uitvoerend mandaat. Hij is onder andere bevoegd voor Lokale Economie en Sport.

Joods Actueel had een gesprek met Markowitz die met veel trots de nieuwe campagneposter van zijn partij voorstelde:

“Ik ben uiteraard vereerd met deze eerste plaats die een blijk van vertrouwen is voor het werk dat ik de voorbije jaren heb uitgevoerd. Het is mijn ambitie om elke dag opnieuw keihard mijn taken te vervullen en dat voor ALLE inwoners van ons district, zowel joden, moslims, christenen en atheïsten incluis.”

In de Joodse gemeenschap is Markowitz vooral bekend als de bezieler en hoofdcoördinator van Hatzoloh, de vrijwillige paramedische organisatie die met hun scooters als vliegende ambulanciers 24 uur per dag paraat staan om eerste hulp bij ongevallen toe te dienen.

Advertentie

Gemeenteraad

Markowitz krijgt ook een plaats op de gemeenteraadslijst, al zegt hij vandaag duidelijk in de krant Gazet Van Antwerpen dat hij graag op districtsniveau actief blijft. Op de Gemeenteraadslijst komt hij naast een andere prominente Joodse figuur te staan, Claude Marinower, de huidige Antwerpse schepen van Onderwijs. Het is nog wachten op de bekendmaking van de plaatsen op deze lijst.

Tot slot nog een leuke anekdote over het huidige districtscollege Antwerpen. Samuel Markowitz is het enige raadslid effectief in het district geboren.