Schepen Philip Heylen (CD&V): “Veiligheid Joodse gemeenschap van primair belang” [BELUISTER]

schepen Heylen in gesprek met opperrabbijn Lieberman, assistent-rabbijn Carlebach en voorzitter Laurent Trau van Shomre Hadas (foto: Persdienst RSL)
Schepen Heylen in gesprek met opperrabbijn Lieberman, assistent-rabbijn Carlebach en voorzitter Laurent Trau van Shomre Hadas (foto: Persdienst RSL)

Schepen Philip Heylen (CD&V) zei tegen Joods Actueel dat de veiligheid van de Joodse en andere Antwerpenaren niet in het gedrang mag komen, nu niet en ook later niet. Op de vraag of hij niet verveeld zat met de omstreden e-mail die dit weekeinde uitlekte zei hij onomwonden “prettig is anders”.

Het afgelopen weekeinde dook een email op waarbij CD&V-leden op verzoek van het kabinet Peeters werden opgeroepen om via sociale media zoveel mogelijk bezwaren te verspreiden tegen de aanwezigheid van para’s in Antwerpen. 

De militairen worden ingezet in de buurt van terreurgevoelige plaatsen in de Scheldestad en in de buurt van Joodse scholen en synagoges. Deze Joodse instellingen zijn immers het doelwit bij uitstek van elke jihadist.

Heylen, die al jaar en dag bijzonder hechte vriendschapsbanden met de Joodse gemeenschap onderhoudt, is van oordeel dat het niet uitmaakt of de politie (blauw) of het leger (groen) instaat voor de beveiliging maar wel dat wanneer de federale overheid over onvoldoende capaciteit beschikt het leger op straat toch nodig is.

Bovendien meent schepen Heylen dat preventie en alles wat het goede samenleven van alle Antwerpenaren versterkt belangrijk is om radicalisering in te dijken.

Advertentie

Beluister hier de reactie van schepen Philip Heylen (CD&V)

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2015/02/ph2.mp3]