Iran in het nauw – Oorlog met Israël steeds waarschijnlijker

Israëlische straaljagers
Israëlische straaljagers op patrouille

“De laatste ontwikkelingen in het conflict rond Iran en haar nucleaire programma duiden op een escalatie waarbij oorlog met de dag waarschijnlijker lijkt te worden”, aldus een artikel op de website Missing Peace.De retoriek die vaak vooraf gaat aan militair ingrijpen bereikte de afgelopen maand een hoogtepunt.

Kankercellen

De Iraanse president Achmadinejad zei bijvoorbeeld op 18 augustus jl. opnieuw dat Israel (het Zionistisch regime) een kankergezwel is. Dit keer voegde hij er echter aan toe dat alle ‘kankercellen’ (Zionisten) op het ‘Palestijnse’ land (Israël) uitgeroeid dienen te worden.

Deze en andere recente opmerkingen van Iraanse leiders werden beantwoord door Avi Dichter,  de nieuwe Israëlische minister voor de veiligheid van het thuisfront. Hij zei onder meer, dat voor de eerste keer sinds de oprichting van de staat, Israël nu direct in haar bestaan wordt bedreigd (door Iran).

Lees het gehele artikel hier:

Advertentie

http://missingpeace.eu/nl/2012/08/iran-in-het-nauw-oorlog-met-israel-steeds-waarschijnlijker/