CIDI organiseert debat over ‘aanval op Iran’

Tehran Skyline
Tehran Skyline

Aanstaande donderdag organiseerst het Nederlandse Centrum voor Informatie en documentatie Israël samen met het Iran Comité een debat in Amsterdam over de mogelijkheid van een aanval op de nucleaire installaties van Iran.

Onderwerp: Iran aanvallen ja of nee? En zal de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen invloed hebben op die mogelijkheid? Gastsprekers zijn H.E. Haim Divon (Israelische ambassadeur), Frans Verhagen (Amerikadeskundige) en Damon Golriz (Publicist uit Iran). Moderators van de avond zijn Frank van Dalen (voorzitter Iran Comité) en Esther Voet (adjunct-directeur CIDI). Er zal na de bijdragen van de sprekers ruimte zijn voor discussie en vragen.

In de VN liet de Israelische premier Netanyahu duidelijk weten wat de positie van Israel is ten opzichte van de nucleaire ambitie van Iran. De scenario’s voor een militair ingrijpen worden steeds openlijker besproken. Een belangrijke rol lijkt te zijn weggelegd voor de VS. Militaire steun is nodig voor een eventuele,l succesvolle interventie. De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 6 november konden wel eens cruciaal zijn voor deze steun, maar ook de aangekondigde Israelische verkiezingen zullen invloed hebben op het tijdschema voor een mogelijke aanval.

Maar hoe groot is de kans dat Israel daadwerkelijk tot actie overgaat? Ook wanneer Netanyahu de verkiezingen zou winnen? En valt er een inschatting te maken van de reactie van het Iraanse regime en de Iraanse bevolking? Wordt door een aanval op de nucleaire faciliteiten van Iran de spreekwoordelijke lont in het kruitvat gestoken of zou het kunnen leiden tot een verandering van regime in Iran? Deze en andere vragen komen aan het bod tijdens deze bijeenkomst.

Het aantal plaatsen is beperkt, wie het eerst komt, het eerst maalt.

Advertentie

Zaal open: 19.30 uur
Start avond: 20.00 uur
Locatie: De Balie, Salonzaal
Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10 Amsterdam
Kosten: €10,-

Aanmelden verplicht via info@irancomite.nl of 070-3646862 onder vermelding van ‘Iran bijeenkomst 1 november – Iran Comité/CIDI’.
Vorige paginaTerug Print