“Belgische Groenen geïnfiltreerd door Hezbollah en Iraanse Ayatollahs”

De Iraanse vluchtelingenvereniging in België reageert bijzonder scherp tegen Ecolo en Groen. “Wij hebben al langer duidelijke aanwijzingen dat zij door het regime in Teheran en Hezbolla geïnfiltreerd zijn”, aldus Mobari Mothlag, de woordvoerder van de vereniging tegen Joods Actueel.

Aanleiding voor de uitspraken waren het gepland bezoek van een commissie van het Europees parlement aan Iran. De missie werd dit weekeinde door het regime in Teheran zelf afgeblazen nadat Europa twee Iraanse dissidenten de jaarlijkse Sacharovprijs voor de vrije meningsuiting toekende.

Maar de Iraanse Vluchtelingenvereniging in België is vooral verontwaardigd dat Isabelle Durant (Ecolo), vice-voorzitter van het Europarlement, de reis niet zelf wilde afblazen.

Advertentie

In een reactie tegen Joods Actueel zei de woordvoerder van de vereniging, Mobari Mothlag, het volgende:

Dat de Groenen toch wilden gaan verwondert ons niet in het minst, wij hebben al langer duidelijke aanwijzingen dat deze partij in Europa, vooral in België en Duitsland, door aanhangers van het regime in Teheran en door Hezbollahleden geïnfiltreerd is. Wij zeggen al jaar en dag dat je met deze dictators geen gesprek kan aangaan:  ze worden er alleen maar arroganter van.

Mothlag noemt het besluit van Katleen Van Brempt (sp.a), die duidelijk maakte dat ze niet wenste te gaan “moedig”. Ook Van Brempt zei vorige week tegen Joods Actueel dat het vooral de Groenen waren die aandrongen op het bezoek.

Bezoek

Tijdens het bezoek zou Durant en haar delegatie Sadegh Larijani ontmoeten, het hoofd van de Iraanse rechterlijke macht die verantwoordelijk is voor honderden executies van oppositieleden. Ook het feit dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten deze week een Iraans complot ontdekten om de Saoedische ambassadeur in Washington te vermoorden kon Durant niet tot andere gedachten bewegen.

Durant zou bovendien Ali Akbar Rafsjani met een bezoek vereren. Dat is de man die verantwoordelijk is voor het uitsturen van doodseskaders om buitenlandse opposanten te vermoorden. Tegen Rafsjani bestaat een internationaal aanhoudingsbevel dat uitgevaardigd werd door een Argentijnse rechtbank na de bomaanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Buenos Airos waarbij 85 doden vielen.

Hezbollah in Belgisch Parlement

Op 15 december 2008 misleidde Durants partijgenoot, Fouad Lahssaini, de toenmalige parlementsvoorzitter Herman Van Rompuy. Daardoor slaagden Abdullah Kassir en Hussein Al Hadh Hassan, twee Hezbollahleden met een uiterst bedenkelijke antisemitische en terroristische staat van dienst, er in om in het Brusselse parlementsgebouw een lezing te houden. Deze heerschappen vergeleken in hun toespraken het terrorisme van Hezbollah met het Belgische verzet tegen de nazi’s tijdens WOII.

Toen Herman Van Rompuy liet weten dat hij  niet opgezet was met de schandelijke manier waarop Ecolo hierin misleidend het voortouw nam probeerde Isabelle Durant deze actie alsnog te verschonen.