Radio 2 over Joodse kandidaten bij OpenVLD

Na onze berichtgeving gisteren namen verschillende media het nieuws over van de nieuwe Joodse kandidaten bij Open VLD Antwerpen.Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel vertelde in het programma Ochtendpost wat de Joodse gemeenschap in Antwerpen daarvan vindt.
[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/09/R21.mp3]

Zie ook de website van Het Nieuwsblad en op deredactie.be

Bij de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen proberen alle politieke partijen een representatieve mix van kandidaten aan te bieden. Ze streven naar daarbij naar een evenwicht tussen mannen en vrouwen en plaatsen vanzelfsprekend ook kandidaten van allochtone afkomst op hun verkiezingslijsten. Open-Vld pakt in Antwerpen uit met een joodse kandidaat op elke lijst. De 19-jarige Toby Fishler op de provincielijst, de orthodoxe Samuel Markowitz op de districtslijst en Claude Marinower op de gemeenteraadslijst.