Concert met muziekband van het Israëlische leger


Christenen voor Israel en B’nai B’rith Antwerpen organiseren dit jaar opnieuw een concert met de band van Tzahal, het Israëlische leger. Gastsprekers voor de show zijn voormalig premier Yves Leterme (CD&V) en minister van werk Monica De Coninck (sp.a).

Het gebeuren gaat door in het Antwerpse provinciehuis op zondag 18 november. Vanwege de enorme toeloop zag de organisatie zich gedwongen het concert te ontdubbelen zodat er nu twee voorstellingen zijn, eentje om 14uur en het ander om 19 uur.

Bij de middagvoorstelling zal voormalig premier en adjunct-secretaris-generaal van de OESO, Yves Leterme, aanwezig zijn om de verzamelde  vrienden van Israël toespreken. Voor de avondvoorstelling tekent sp.a minister Monica De Coninck present.

De legerband van Tzahal staat borg voor een vredevolle avond met een ongelofelijke ambiance. Vorige bezoekers van de Tzahalconcerten moeten niet meer overtuigd worden van de fantastische uitstraling en de meeslepende muzikale kwaliteiten van de IDF-band, integendeel ze laten binnen tien minuten het publiek uit de pluche theaterzetels rechtveren. Dat verklaart hun ongelofelijke succes.

Leterme

Yves Leterme bezocht als ontslagnemend premier in november 2011 Israël waar hij ondermeer een ontmoeting had met premier Netanyahu.
In 2008 kreeg Leterme uit handen van Moshe Kantor, voorzitter van het Europees Joods Congres  de onderscheiding Navigator van Jeruzalem en vanwege  Radio Judaica werd hem de Gouden Davidster uitgereikt omwille van zijn inspanningen in de strijd tegen het antisemitisme. Leterme deed een opmerkelijke uitspraak die de wereldpers haalde toen hij zei: “We moeten opletten voor een nieuwe vorm van antisemitisme die zich maskert als antizionisme”.

Praktische informatie:

Advertentie

Beide concerten gaan door in het provinciehuis van Antwerpen aan de Koningin Elisabethlei 22. Middagoptreden: 14.00 uur, avondconcert: 19.00 uur

Toegangsprijs €20. Kaarten te bestellen via:
B’nai B’rith Antwerpen op 0478 449 266 of
per email choem@telenet.be of bnaibrithantwerpen@live.com

Christenen voor Israë
l op 0485 588 401 of
per email  cvibelgie@gmail.com

Kom en geniet mee van deze prachtige gelegenheid!