Tzahal-concerten in Antwerpen gaat gewoon door, politie houdt waterkanon achter de handZondag gaan de twee geplande concerten van Tzahal (14u en 19u) door zoals gepland, dat bevestigt de organisatie tegen Joods Actueel.

Voormalig premier Yves Leterme moest verstek geven, tegen de organisatie van het concert vertelde hij dat hij als ambtenaar van de OESO in Parijs strikte guidelines had gekregen en daarom niet aanwezig kan zijn. Hij wenste hen wel alle succes toe en hoopte bij een toekomstig evenement aanwezig te kunnen zijn.

Goed nieuws is echter dat B’nai B’rith en Christenen Voor Israël een vervangende gastspreker, en dan nog een klepper van formaat, hebben kunnen strikken voor de namiddagvoorstelling. Wie dat is wordt pas tijdens het concert bekendgemaakt.

Voor de avondvoorstelling moest de eerdere gastspreker, minsiter Monica De Coninck, afzeggen vanwege het begrotingsconclaaf in Brussel. In haar plaats zullen de Israëlische ambassadeur Revah en N-VA politicus Van Campenhout een speech houden.

Veiligheid
Ondertussen voorziet de politie genoeg manschappen om de geplande protesten tegen Israël in toom te houden en beloven de ordediensten dat de manifestanten niet tot bij het provinciehuis zullen worden toegelaten. Extra troepen en een waterkanon worden achter de hand gehouden.

Advertentie

De oproep om te betogen werd op het internet gelanceerd door de Franstalige Brusselse extreemlinkse politieke partij Egalité. Dat is de partij die niet kon verdragen die bekend staat om haar notoir  antisemitisme en daarvoor door vicepremier Laurette Onckelinx zwaar werd aangepakt toen ze tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen Yves Goldstein, een joodse kandidaat op de PS-lijst in Schaarbeek viseerde. Onckelinx legde ook klacht neer bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Pro-Israëlbetoging

In Nederland waar ook Tzahalconcerten werden georganiseerd is opgeroepen tot een pro-Israëlbetoging. Maar onze ,noorderburen nemen al langer eenzijdige actvisten zoals Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Dries Vanagt niet meer au serieux. Ze komen dan ook in de Nederlandse media niet meer aan bod. In ons land krijgen  anti-Israëlactivisten zoals Brigitte Herremans, (Broederlijk Delen – Pax Christi) Lucas Catherine (Daarkom)  en Ludo De Brabander (vzw Vrede (?)) nog steeds een forum om onbetrouwbare hatelijkheden  in de pers te poneren.

Practisch info:

Er zijn nog een handvol tickets (enkel voor de avondvoorstelling) deze dienen wel op voorhand telefonisch besteld te worden vanwege veiligheidsmaatregelen.