Antisemitisch gedrag van neo-nazi’s en linkse betogers haalt wereldwijd Joodse pers

Brussels parlementslid Fouad Ahidar (Sp.a) zij aan zij met lid van opgedoekt Sharia4Belgium
Brussels parlementslid Fouad Ahidar (Sp.a) zij aan zij met lid van opgedoekt Sharia4Belgium
De betoging van extremistische anti-Israëlactivisten tegen het optreden van de Tzahalsoldaten in het Antwerpse provinciehuis krijgt wereldwijd belangstelling van de Joodse pers. Vooral het feit dat neo-nazi’s tijdens de betoging zij aan zij stonden met extremisten uit linkse hoek en leden van islamistische organisaties zoals de ontbonden Sharia4Belgium bleef niet onopgemerkt.

Ook de Engelstalige Joodse pers bericht over het antisemitische voorval ondermeer de Times of Israël ging uitvoerig in op de omstreden demonstratie in Antwerpen

IDF band’s European tour takes nasty turn during Gaza operation
A bomb threat and chants of ‘Jews to the gas’ provide the low points of young musicians’ annual concert series
Cnaan Liphshiz/JTA

THE HAGUE (JTA) — As they prepared last week for their annual concert tour of Europe, members of the Israel Defense Forces band probably had little inkling of what was about to hit them.

Within hours of their departure, their comrades began striking Gaza in retaliation for months of rocket fire, and their country found itself the target of protests across the continent. Palestinian militants responded by upping the barrage, sending rockets deep into Israel and triggering air raid sirens in Jerusalem and Tel Aviv for the first time in two decades.

Advertentie

Instead of the pleasant week of music and shopping the band was likely expecting, it faced a bomb threat and several protest rallies, angry demonstrators calling the musicians “stinking murderers” and the constant presence of police guards.

On Sunday, the band arrived for a concert in Antwerp to find more than a hundred protesters shouting “Hamas, Hamas, all the Jews to the gas” outside the venue, according to the Belgian Jewish journalist Michael Freilich, who was present. A group of neo-Nazis protested as well. (verder lezen kan hier)

Neonazi’s

De betoging van extremistische anti-Israëlactivisten tegen het optreden van de Tzahalsoldaten in het Antwerpse provinciehuis krijgt wereldwijd belangstelling van de Joodse pers. Vooral het feit dat neo-nazi’s tijdens de betoging zij aan zij stonden met extremisten uit linkse hoek en leden van islamistische organisaties zoals de ontbonden Sharia4Belgium bleef niet onopgemerkt.

Via de neonazi website Stormfront had Eddy Hermy, in het verleden reeds veroordeeld voor antisemitisme, tot deelname opgeroepen.

De demonstratie werd georganiseerd door Egalité, een Brusselse partij die al vaker het nieuws haalde met antisemitische voorvallen, en Intal, een mantelorganisatie van de linksextremistische PvdA. De buitenlandse belangstelling voor de betoging kwam er nadat Joods Actueel een geluidsfragment van de antisemitische slogan (alle Joden aan het gas )online publiceerde.

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/11/hamas.mp3]

Ook het franstalie JSS schreef over de zaak: http://jssnews.com/2012/11/22/belgiqueoccupee/#comment-285909