Benno Barnard en Ludo Abicht steunen oproep cordon sanitaire tegen PVDA

In een artikel op de website van Knack schaart auteur Benno Barnard zich volmondig  achter de oproep van Michael Freilich, voor een cordon sanitaire tegen de PVDA. Ook prof. Ludo Abicht staat achter deze standpunten en laat weten dat hij correct geciteerd werd door Freilich, die schreef dat hij, als marxist, niets met de Belgische PVDA-aanhangers van Pol Pot en Stalin, te maken wil hebben.

Enkele citaten uit het betoog van Barnard:

Je moet dwaas, blind, ongeïnformeerd of kwaadaardig zijn om voor een communistische partij te stemmen. Laat staan om als militant voor een dergelijke partij te ijveren.

Interessant genoeg deed Peter Mertens, de tegenwoordige leider van de Vlaamse communisten, die met enig acteertalent als een onschuldige sociaaldemocraat poseert, in een recent televisiedebat met Michael Freilich de hele geschiedenis van zijn partij, het kartel met de AEL incluis, als iets uit het verre verleden af. Merkwaardig, want de PvdA+ zal altijd verklaren dat de stamboom van het Vlaams Belang zijn wortels in het nazisme en de collaboratie heeft.

Advertentie

Ik stem dus van harte in met de oproep van Michael Freilich om een cordon sanitaire rond de PvdA+ te plaatsen. Het is toch wel erg eigenaardig dat de SP.A van alle daken schreeuwt dat samenwerking met de N-VA in Aalst is uitgesloten omdat een opportunistisch ex-lid van het Vlaams Belang bij de besprekingen is betrokken – maar dat diezelfde SP.A opgewekt in een coalitie stapt met vrienden van Hamas en apologeten van het regime in Pyongyang, dat op dit moment zo ongeveer het verschrikkelijkste op Gods aardbodem is.

Maak u geen enkele illusie over die PvdA+, lezer, vooral niet als u Joods bent. Onder hun hypothetische bewind eindigen u en ik zonder koffer in een of andere goelag archipel, of, waarschijnlijker, in een kist. Vergis u niet. Al telt de PvdA+ ongetwijfeld vele brave aanhangers, het is een partij die bereid is over lijken te gaan.

Lees heel het stuk via deze link: Artikel Benno Barnard op Knack.be

Ludo Abicht blij dat hij niet in een lievelingsland van Peter Mertens woont

In een telefonisch reactie en per email liet ook de marxistische filosoof Ludo Abicht weten dat aan het stuk van Barnard en Freilich niets toe te voegen valt:

Toen ik tien jaar geleden,  in een interview met Knack, op precies dezelfde feiten wees werd me door de de PVDA een heus proces aangedaan, dat later geseponeerd werd.  Wat was ik, als goed marxist, toen blij dat ik niet in  één van hun lievelingslanden woonde…