Knack hoofdredacteur laakt houding minister van Cultuur: “Schauvliege steunt nazi-protest tegen Bart De Wever “

knack
Screenshot van de webpagina van Knack

“Na de veroordeling van de Unesco heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) een gouden opportuniteit om te zwijgen aan zich laten voorbijgaan”, schrijft Knack hoofdredacteur Eddy Eerdekens vandaag in een opiniestuk.

‘Carnaval is een moment waarop op een groteske manier gespot wordt, met stereoptype uitvergrotingen,’ zei Schauvliege die in een brief aan de culturele afdeling van de Verenigde Naties de verdediging van de carnavalisten op zich nam. Met andere woorden: lachen met de jodenvervolging is ok, zolang het maar op een groteske manier en met stereotype uitvergrotingen gebeurt. Carnaval als vrijgeleide voor het absoluut onaanvaardbare.

Lees de rest van het stuk op de website van Knack