Vlaams Joods Forum wil bos aanplanten in Israël

Bomen in Bet Shean (foto: Flash 90)
Bomen in Bet Shean (foto: Flash 90)

De Joodse koepelorganisatie het Forum (FJO), is vastbesloten een nieuw bos in de Israëlische Negevwoestijn aan te planten en biedt op haar website alle sympathisanten de gelegenheid om daar zijn of haar  “boompje” aan bij te dragen. De slogan waarmee het Forum de actie aankondigt luidt: “Waar bomen zijn is leven. Plant een bos.”


Volgens het Forum willen de aangesloten Joodse organisaties op een positieve manier reageren op de pogingen van sommigen die de Israëlische boomplantactie van prins Laurent aangrepen om zowel Israël als de Israëlische milieu-organisatie KKL in een slecht daglicht te stellen.

“De manier waarop sommigen zowel Israël als de groene organisatie KKL in een slecht daglicht plaatsten kenmerkten zich immers door een uitgesproken negatieve motivatie. Zelfs de goede zorg voor de leefomgeving speelde plots geen rol van betekenis meer”.

Welke naam het nieuwe bos krijgt  ligt nog niet vast maar volgens het Forum is elke suggestie daarover welkom. Maar een ding  is wel zeker: “Het zal gewoonweg verrukkelijk zijn om dit bos als een  groene oase te zien ontstaan  in het midden van de woestijn”.

Joods Actueel suggereert om het bos aan te planten in de omgeving van het “waterproject Willem-Alexander“, een waterreservoir in de Negev dat dit jaar door KKL werd aangelegd naar aanleiding van de kroning van de nieuwe Nederlandse vorst Willem-Alexander.

Advertentie

Voor meer info kan u terecht op de website van het Forum www.fjo.be