Grote ongerustheid in Israël om ontvoerde tieners

Joodse tieners ontvoerd
De jongeren zijjn tussen 16 en 19 jaar oud en studeren aan een Talmoedschool nabij Jeruzalem

Drie Israëlische tieners zijn donderdagavond op de Westbank ontvoerd. Het IDF lanceerde een massale zoektocht en arresteerde ook verschillende Hamas leden. Eerste minister Benjamin Netanyahu bevestigde dat de jongeren in handen vielen van een terroristische groepering. Wie verantwoordelijk is werd niet geprecisieerd.

Gilad Sha’ar, Naftali Frenkel en Elad Yifrach verdwenen nabij de nederzetting van Gush Etzion op donderdagavond. In de buurt werd korte tijd later een uitgebrand voertuig ontdekt, maar het is niet duidelijk of er een verband is met de verdwijning.

Het leger begon een intensieve speurtocht. “Zolang we geen andere berichten krijgen gaan we er van uit dat ze nog in leven zijn”, aldus Ya’alon, Minister van defensie.

Honderden mensen hielden op zaterdagavond een gebedsmoment bij de klaagmuur in Jeruzalem.

Volgens premier Netanyahu ligt de nieuwe eenheidsregering tussen Fatah en Hamas aan de basis van de ontvoering.