Ontvoerde Israëlische jongens dood teruggevonden

missing-israeli-teenagers-naftali-frenkel-gilad-shaar-eyal-yifrach

Israëlische troepen hebben vandaag de lichamen gevonden van de drie Israëlische tieners die eerder deze maand, bijna drie weken geleden, ten noorden van Hebron in de West Bank werden gekidnapt. De drie jongens, Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar(16),  en Eyal Yifrach (19) werden ontvoerd in de nacht van 12 juni toen ze probeerden een lift te krijgen vanuit Alon Shvut, ten zuiden van Jeruzalem. 

De kidnapping leidde tot een grootschalige operatie met de naam Brother’s Keeper waarbij gedurende achttien dagen intensief naar de jongens werd gezocht en waarbij vierhonderd Palestijnen, voornamelijk aanhangers van de terreurorganisatie Hamas werden gearresteerd. Deze namiddag, rond vijf uur, werden de lichamen van de drie jongens in een greppel nabij de Palestijnse stad Halhul, ten noorden van Hebron gevonden.

De tieners zouden reeds kort na hun ontvoering vermoord zijn. Israëlische autoriteiten hebben vastgesteld dat de Palestijnen Amer Abu Aysha en Marwan Kawasme verantwoordelijk zijn voor de ontvoering. Beide terroristen zijn na de ontvoering uit hun huizen gevlucht.

Hamas bevestigt dat het om leden van hun organisatie gaat en zegt dat het Israëlische leger de huizen van het tweetal heeft doorzocht.

Advertentie

Inmiddels is een helikopter met de lichamen van de tieners geland in de luchthaven van Sde Dov. Het Israëlisch kabinet is om 20.30 uur in spoedzitting bijeengekomen om te beraadslagen over de reactie op deze afgrijselijke moorden.