Rakettenregen op Zuid-Israël, leger slaat terug

Een Hamasraket sloeg in op een fabriek
Een Hamasraket sloeg in op een fabriek in Sderot, Zuid-Israël (foto: Edi Israel/Flash90 )

In de nacht van zondag op maandag werden zestien raketten vanuit Gaza afgevuurd op het zuiden van Israël. Maandagochtend sloegen nog eens dertien raketten in. De rakettenregen is al heel het weekeinde bezig, daarbij werd ook een fabriek geraakt. Er vielen verschillende gewonden. Het Israëlische leger riposteert nu ook op de agressie.

Zondagmorgen werden al twee raketten afgevuurd en het bomalarm ging ook af in Netivot waardoor de inwoners van het zuiden van Israël de schuilkelders moesten opzoeken.

Zaterdag zijn twee raketten met volle kracht ingeslagen in de industriezone van Sderot waarbij in twee fabrieken brand uitbrak. Vier werknemers raakten bij de aanslag gewond.

In antwoord op het afvuren van raketten op Israël en om nieuwe aanslagen tegen Israëlische burgers te voorkomen heeft het Israëlische leger drie terroristenhaarden en drie raketlanceerinstallaties onder vuur genomen in het zuiden van de Gazastrook.Daarnaast is ook een werkplaats waar wapens werden gefabriceerd en een terroristisch bolwerk in het centrum van de Gazastrook en een wapenwerkplaats in het noorden onder vuur genomen.

Luitenant-kolonel Peter Lerner, woordvoerder van Tzahal verklaarde tegenover de internationale pers: “De agressie afkomstig van de Gazastrook is onaanvaardbaar en zal niet worden gedoogd. De terroristische organisaties van de Gazastrook zullen de gevolgen van deze agressie moeten ondergaan. Tzahal zal blijven gebruik maken van zijn operationele capaciteiten en van zijn inlichtingen om te blijven strijden tegen deze bedreiging en om de burgers van de staat Israël te beschermen.”

Advertentie

Bron: Israëlische ambassade