Joods Forum biedt nabestaanden van Palestijnse jongen troost

De Palestijnse jongen die vermorod werd (foto Flash 90)
De Palestijnse jongen die vermorod werd (foto Flash 90)

Het Forum der Joodse Organisaties reageert “geschokt op de laffe moord” gepleegd door joodse extremisten op een onschuldige Arabische jongen. Zo staat vandaag te lezen in een persbericht.

Het FORUM der Joodse Organisaties heeft geschokt kennis genomen van de afschuwelijke moord die, als mogelijke wraakactie op de ontvoering en moord van de drie Israëlische jongeren, vorige week dinsdag werd gepleegd in Jeruzalem op de 16- jarige Arabische inwoner Abu Khdeir en waarvoor thans door de Israëlische politie zes joodse verdachten zijn aangehouden.

Geweld tegen medeburgers, ongeacht hun etniciteit, nationaliteit, religie, geaardheid of anderszins wordt in het jodendom nadrukkelijk afgewezen.
Het FORUM spreekt de wens uit dat de geweldsspiraal in Israël wordt teruggedraaid en haatcampagnes over en weer ophouden.

Volgens de Israëlische politie zou het zestal tot de bestiale moordpartij hebben besloten uit nationalistische motieven. Geen enkel motief rechtvaardigt echter ooit een lafhartige moordaanslag op een onschuldige medeburger.

Reeds vrijdag j.l. in Antwerpen, tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor de moord op de drie Joodse jongeren, werd door de oud-voorzitter van het FORUM, Eli Ringer, de moord op de Arabische jongen scherp veroordeeld.

Advertentie

Namens de joodse gemeenschap van Vlaanderen biedt het FORUM de nabestaanden van het slachtoffer haar innige deelneming aan.