Persbericht Joodse Organisaties over moord op Israëlische tieners

President Peres op de begrafenis van de tieners
President Peres op de begrafenis van de tieners

Het FORUM der Joodse Organisaties en het Centraal Israëlitisch Consistorie van België betuigen vanuit Jeruzalem, bij woorde van voorzitter van het CICB, Prof. J. Klener, en oud-voorzitter van het FORUM, Eli Ringer, hun innige deelneming aan de families van de drie vermoorde Israëlische teenagers, die vrijwel zeker door leden of sympathisanten van de terreurbeweging Hamas op de Westelijke Jordaanoever zijn ontvoerd en daarna vermoord.  

Beide heren namen deel aan een conferentie van joodse bestuurders uit Europa in de Israëlische hoofdstad toen het vreselijke nieuws bekend werd gemaakt.

Alhoewel de vermoedelijke daders van de weerzinwekkende en laffe moordpartij nog niet zijn aangehouden wijst alles er op dat Hamas verantwoordelijk is.

Het FORUM wijst er op dat Hamas in publieke verklaringen de daad weliswaar niet heeft opgeëist maar wel in alle toonaarden heeft toegejuicht en verheerlijkt.

Ook keerde de politieke leiding van Hamas zich fel tegen regeringen en de EU die de beestachtige moord op onschuldige jonge mensen in scherpe bewoordingen afkeurden.

Advertentie

Het FORUM en het CICB spreken de wens uit dat de Israëlische veiligheidsdiensten snel de vermoedelijke daders zullen arresteren, zodat zij berecht kunnen worden en een passende bestraffing tegemoet kunnen zien.