Raketbeschietingen van Hamas legt protest tegen oorlog in Tel Aviv stil

F140726TN27 (Copy)

Meer dan 1.000 Israëli’s kwamen zaterdag op de been in Tel Aviv om een halt toe te roepen aan de militaire campagne in Gaza. Opmerkelijk was dat de linkse Meretz partij niet aanwezig was, evenmin als Gush Shalom, het vredeskamp in Israël.

De militaire operatie in Gaza geniet dan ook een zeer hoge steun bij brede lagen van de bevolking die de raketaanvallen op hun steden voor eens en voor altijd willen zien ophouden.

O, ironie echter, toen de anti-oorlogsbetoging vroegtijdig door de politie moest worden stopgezet omdat het luchtalarm afging in het centrum van het land. De politie vond het te gevaarlijk om het protest te laten doorgaan aangezien iedereen moest gaan schuilen in bunkers, parkeergarages’s en andere ondergrondse gebouwen.

Ook een tegendemonstratie die op hetzelfde ogenblik aan de gang was (zie foto), werd stopgezet.