Hamas verbiedt camera’s om Shifa ziekenhuis te bezoeken waar 10 doden vielen door eigen, slecht afgevuurde raket

hamas3 (2)
Hamas in Gaza – de Belgische pers toont geen beelden van Hamas strijders en raketten (foto: Flash 90)

Vandaag vielen tien burgerslachtoffers in een speeltuin nabij het Shifa-ziekenhuis in Gaza. Israël laat nu weten dat het niet actief was in het gebied en dat het over informatie beschikt dat een Palestijnse raket gevuld met honderd kilogram explosieven neerkwam en ontplofte bij het afvuren richting Israël.

Volgens de woordvoerder van het IDF viel één raket op Shifa en één op het Al-Shatikamp. Het zou niet gaan om raketten van Hamas maar van de zusterorganisatie ‘Islamitische Jihad’.

Hamas, dat altijd graag beelden laat maken van dode Palestijnen heeft nu TV-ploegen verboden om de plaats te bezoeken en te filmen.

Volgens de stafchef van het leger zijn er de voorbije dagen meerdere  dergelijke incidenten geweest waarbij Palestijnse burgers omkwamen door ‘eigen’ raketten.

Ondanks het staakt-het-vuren heeft Hamas vandaag vier Israëli’s gedood in een raketaanval op Israël. Ook trachtten vijf zwaar bewapende Hamasterroristen Israël te infiltreren via één van de beruchte tunnels. Bij het bovengronds komen voorbij de grens met Israël werden ze opgemerkt door een patrouille die het vuur opende en de terreureenheid uitschakelde.