Knack verwijdert Israëlkritisch artikel dat ‘alle rode lijnen overschrijdt’

knack
Wie de website van Knack gisteren, zondag 27 juli, bezocht kon niet naast een prominent opiniestuk kijken van Yassine Channouf. Het stuk stelde zonder boe of ba dat Israël de laatste en enige echte antisemitische staat ter wereld is. Het vervolgde met de stelling dat ‘zionisme’ gelijk staat aan ‘nazisme’ en dat Israël de onrust tegen Joden uitlokt opdat meer van hen naar Israël zouden verhuizen.

“Zelfs de Palestijnse Hamas-supporter, Dyab Abou Jahjah, die op Twitter bezeten lijkt door de woorden ‘Hitler’, ‘nazi’ en ‘SS’, zou dergelijke tekst niet durven verzinnen”, aldus een e-mail reactie die bij ons toekwam.

Vandaag is het ranzige stuk verdwenen van de website van Knack. Volgens onze informatie zou de redactie zich reeds verontschuldigd hebben bij enkele politieke instanties die het blad op de vingers hadden getikt. “Vanwege de lage permanentie bij de online-redactie tijdens het weekeinde kon dit stuk verschijnen, maar het was geenszins de bedoeling om dergelijke ongefundeerde en haatdragend proza te publiceren”, aldus de repliek.

Ook de redactie van Joods Actueel werd al snel op de hoogte gebracht van het artikel dat “alle roden lijnen overschreed”. Opmerkelijk waren het dit keer vooal niet-Joden die aanstoot namen aan de tekst.

Deze week leest u in Knack magazine een interview met onze hoofdredacteur, Michael Freilich, over het conflict in Gaza.