Krachtig signaal van regering:”Antisemitische prediker” niet welkom in België

De derde Moslimbeurs in het Brusselse Tour&Taxis zal de lezing van haatprediker Tareq Al-Suwaidan moeten schrappen van hun programma aanstaande vrijdag nu minister Jan Jambon op advies van het OCAD (Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse) beslist heeft om de man de toegang tot ons land te ontzeggen.

Eind juli riep al-Suawaidan tijdens een TV-uitzending moslimmoeders op om hun kinderen “te zogen met haat tegen joden zodat er een generatie opstaat die hen van de aardbodem verdelgt”.

Al Suwaidan die gisteren nog schuld bekende en zich verontschuldigde voor zijn antisemitische uitspraken veranderde na de mededeling van minister Jambon van tactiek en liet in een Twitterbericht weten dat België gezwicht is voor de zionistische lobby.

De organisator van de beurs, die meer dan twintigduizend bezoekers verwacht, heeft wijselijk ook een andere prediker die oproept om holebi’s te vermoorden van de affiche verwijderd.

Wel aanwezig is Tareq Ramadan. Een rechter in Lyon oordeelde eerder dat de invloed van Ramadan islamistische jongeren aanzet tot geweld. Na de aanslag in het Joods museum in Brussel tweette Ramadan dat het antisemitische karakter van de aanslag een misleiding was en suggereerde dat de Mossad daarvoor verantwoordelijk was.