Antisemitische monster steekt de kop in Europese lidstaat Polen, EU zwijgt in alle talen

Antoni
Antoni Macierewicz

De Britse krant the Guardian onthult dat de nieuwe Poolse minister van Defensie Antoni Macierewicz in 2002 verklaarde dat Joden een plan hebben om de wereld te domineren. Tot die overtuiging was hij naar eigen zeggen al langer gekomen na het lezen van de vermeende plannen in de Protocollen van de Wijzen van Sion, een antisemitisch pamflet dat bijna 100 jaar geleden werd geschreven.

Ondanks kritiek in eigen land  blijft de Poolse politicus zijn stelling volhouden en verklaarde hij toen:”de ervaring leert dat dergelijk initiatief [om de wereld te beheersen] in Joodse kringen bestaat”.

Dat deze antisemiet in functie kan blijven toont een falend beleid ten aanzien van het antisemitisme dat wereldwijd, en in het bijzonder in Europa, sterk toeneemt. Dat een dergelijke leider de portefeuille van Defensie in handen kreeg werd door zowel Joden als door hun vrienden als verontrustend bestempeld. Terry Davids, directeur van Joods Actueel, noemt de aanstelling van Macierewicz als minister van Defensie “zeer zorgelijk en ronduit gevaarlijk”.

Hypocrisie

De Europese leiders met de Europese president Donald Tusk, zelf een Pool, op kop  zwijgen in alle talen en hebben tot nog toe met geen woord de uitspraken veroordeeld. Polen is een van de landen waar Joden het ergste geleden hebben onder het naziregime maar waar ze ook na het beëindigen van de oorlog verder werden uitgemoord.

Advertentie

“De Europese Unie denkt er niet aan om het lidmaatschap van  Polen in te trekken”, zegt Davids  “ze heeft het momenteel veel te druk met het labelen van producten afkomstig uit de Westelijke Jordaanoever en bepaalde delen van Jeruzalem. Hypocrisie ten top!”