AWDC organiseert Poerimfeest op 22 maart in De Zuiderkroon [gratis tickets!]

gat

Het Antwerp World Diamond Center (AWDC) organiseert naar aanleiding van het Poerimfeest, ook wel joods carnaval genoemd, een feestelijke muziekavond in de Antwerpse Zuiderkroon aan de Vlaamsekaai. Wie dit wenst mee te maken, kan zich inschrijven voor GRATIS tickets tot het bijzondere evenement!

Omdat de Antwerpse diamantwereld verschillende culturen en religies samenbrengt, organiseert de koepel van de diamantindustrie verschillende keren per jaar culturele evenementen die enkele van deze bijzondere gebeurtenissen in de verf moeten zetten. Ditmaal is het dus aan de Joodse gemeenschap die op 24 maart Poerim viert.

Rock Duo

De Chassidische broers Arie en Gil Gat zijn een ongewoon Israëlisch rock duo: de Gat Brothers. In 2014 eindigden ze op de tweede plaats in een zangwedstrijd op de Israëlische nationale televisie ‘Rising Star’. Dit programma is de Israëlische versie van Idool bij ons. Het AWDC is er in geslaagd om de Gat Brothers uit te nodigen naar ons land voor een uniek concert, twee dagen voor Poerim, op dinsdagavond 22 maart.

Advertentie

Poerim

Poerim’ is een Joodse feestdag die gevierd wordt op de 14e dag van de Hebreeuwse maand Adar. Op deze feestdag herdenkt men elk jaar de redding van het Joodse volk zo’n 2500 jaar geleden in Oud-Perzië. Haman, hoveling van Koning Ahasuerus zou toen een plan gesmeed hebben om de Joden te vermoorden. De Joodse Koningin Esther vernam dit via haar nonkel en pleegvader Mordechai en samen konden ze de aanval op het Joodse volk verhinderen.

Typisch voor deze dag is het vertellen van het verhaal van Poerim en het eten van een feestmaal. ‘Haman’s oren’ zijn een traditionele Poerimlekkernij. Het zijn driehoekige koekjes gevuld met maanzaadjes en allerlei zoetigheden. Traditioneel hoort ook een verkleedpartij bij Poerim, waardoor het feest weleens ‘Joodse carnaval’ genoemd wordt.

GRATIS TICKETS

Plaatsen zijn beperkt. Registratie is verplicht en gebaseerd op het ‘wie eerst komt, eerst maalt’ principe. De toegang tot het evenement is GRATIS, maar indien u niet aanwezig kunt zijn en dit niet op voorhand aan ons meldt – zodat wij uw ticket aan iemand anders kunnen geven – rekent de organisatie wel een kost aan van €50. U kan zich inschrijven via deze link.