Europese Dag van Joodse Cultuur: Boogie Boy concerteert op 10 september


Op 10 september wordt de jaarlijkse Europese Dag van de Joodse Cultuur georganiseerd in tal van Europese steden. In Vlaanderen organiseert B’nai B’rith samen met de cultuurafdeling van de stad Antwerpen een concert hierover onder de titel “Boogie Boy en zijn woogies”

De verbanning, Galut in het Hebreeuws, heeft niet geleid tot een assimilitie van het Joodse volk. De Joodse gemeenschappen buiten Israël hebben door de eeuwen heen hun oorspronkelijke kenmerken, een aparte godsdienst, een gemeenschappelijke taal en speciale levensstijl kunnen behouden, en deelden een sterke band door het geheugen van Sion.

Elk van deze wereldwijde Joodse vestigingen, het Ashkenazische Yiddishland, en de Sephardische beweging, heeft ook zijn eigen cultuur kunnen ontwikkelen, op cultureel, artistiek en filosofisch vlak. En ook dit vormt de morele rijkdom van de Diaspora.

10 september

Boogie Boy & zijn Woogies in concert. Een muzikale reis doorheen de diaspora en back to the blues! waar het allemaal begonnen is!
Info om te bestellen: zie foto hierboven.

Advertentie

BOOGIE is the name,
music is the game! Paul Ambach. get ready!