Joodse basisschool Bais Chinuch ontvangt premie van 2 miljoen voor verbouwingen

In een persbericht van het Vlaams ministerie van Onderwijs wordt bekendgemaakt dat er de voorbije twee maanden in totaal voor 17 miljoen euro geld werd vrijgemaakt voor verbouwings- en renovatiewerken in het onderwijs in de provincie Antwerpen. De grootste slok, 1.950.000 euro, gaat naar de Joodse basisschool Bais Chinuch op de Lamorinierestraat voor de bouw van een nieuwe school.

Volgens AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs krijgt de Joodse basisschool Bais Chinuch de subsidie om “een magazijn om te bouwen” zodat het ook voor onderwijs gebruikt kan worden.

In een online document over openbare aanbestedingen lezen we dat het gaat om de “Verbouwing magazijn tot school plus de volledige plaatsing en bouw van sanitaire installaties, verwarming en verluchting.”

In een gesprek met Joods Actueel laat de directie van de school weten bijzonder verheugd te zijn met de subsidie. Administratief directeur dhr. Bamberger zegt dat zonder deze subsidie de verbouwing gewoonweg niet zou kunnen gebeuren.

Advertentie

De school, die in een groeifase zit, telt zo’n 350 leerlingen en hoopt dat ze vanaf volgend schooljaar het nieuwe pand reeds kan betrekken. “Maar met verbouwingen weet je natuurlijk nooit dus houden we er rekening mee dat dit ook later kan zijn”, aldus dhr. Bamberger. Eens de verhuis voorbij is wil de instellingen de school aan de Lamorinierestraat te koop zetten.

Naast de basisschool telt Bais Chinuch afzonderlijk ook een secundaire school in de voormalige Syntra gebouwen aan de Lange Leemstraat.