Free Palestine! Vrij van Hamas, corruptie, censuur, achterlijkheid & Jodenhaat

“Ook ik ben voor Free Palestine: vrij van Hamas, Fatah, corruptie, censuur, achterlijkheid, tribalisme, Jodenhaat, doods- en geweldsverheerlijking. Ik ben voor een democratische en welvarende Palestijnse rechtsstaat” schrijft de Nederlandse opiniemaker Leon de Winter.

Wat is er vorige week in het Midden-Oosten gebeurd? Dit: terroristen van Hamas vuurden raketten af. Eerst op Jeruzalem, daarna op andere steden. De Iron Dome, het technologische wonder dat Israëlische steden beschermt, moest overweldigd worden met massale golven van raketten. Hamas, alleen Hamas, heeft de huidige ellende veroorzaakt. Doel was de toenadering tussen Israël en de Golfstaten te frustreren en het tweede doel was president Abbas, die geen verkiezingen wil, te vernederen met brutaal geweld tegen Israëlische steden. De rechtszaak over mogelijke huisuitzettingen van enkele Palestijnse families in Jeruzalem was niet meer dan een smoes.

Hamas in Gaza

Toch wordt in veel media de keten van gebeurtenissen vervormd die tot geweld heeft geleid. We zien gruwelijke beelden uit Gaza. De meeste westerse media verzwijgen dat vrije nieuwsgaring daar onmogelijk is. Elke journalist staat onder toezicht van begeleiders van Hamas. De cijfers van het Gazaanse ministerie van Gezondheid zijn Hamas-cijfers. Alles is Hamas, een terreurbeweging die succesvol is geweest waar IS en Al-Qaeda hebben gefaald. Na een korte oorlog met Fatah heeft Hamas in 2007 in Gaza een eigen totalitaire terreurstaat gesticht die ’judenrein’ is. De Gazaanse bevolking wordt in leven gehouden door de internationale gemeenschap, onder andere door UNRWA (ooit geleid door onze eigen Sigrid Kaag), terwijl Hamas aan een ondergrondse stad bouwde voor aanvallen op Israël.

Genocide

Advertentie

Hamas doet niet ingewikkeld over zijn doelen en zegt openlijk: wij bestaan om Israël te verwoesten, de Joden de zee in te drijven en daarna met andere islamistische legers de verderfelijke westerse beschaving te verdelgen.

Israël doet er alles aan de eigen bevolking te beschermen en Hamas doet er alles aan om de eigen bevolking aan geweld bloot te stellen. De bazen van Hamas schuilen onder hun eigen Iron Dome: de twee miljoen inwoners van Gaza, die Israëls geweldscapaciteit grotendeels neutraliseren. Het leger van Israël wil niet onder de bevolking tienduizenden slachtoffers maken, zoals de Russen deden met de moslimrebellen in Tsjetsjenië. Voor die Tsjetsjeense doden ging niemand de straat op. De bombardementen op IS, mede door de Nederlandse luchtmacht uitgevoerd, verwoestten in de afgelopen jaren klassieke steden als Raqqa en Mosul. Duizenden onschuldige slachtoffers waren collateral damage – weinigen lagen er wakker van.

Voor protesten over de honderdduizenden doden in de Syrische burgeroorlog bleven de straten en pleinen ook leeg. Maar bij Palestijnen worden veel media en linkse betogers uitzinnig van woede en uiten ze kreten als ’etnische zuivering’ en ’genocide’. En dat is bedrog. Dat is niet de intentie noch het gevolg van Israëls verdediging. Ook al komen er Gazaanse burgers om het leven – een tragische onvermijdelijkheid bij het bestrijden van terroristen die zich tussen en onder burgers verschuilen – Israël reageert op de aanvallen met enorme beheersing, ongekend in moderne oorlogsvoering.

De infrastructuur van Hamas wordt door Israël ontmanteld met de grootst mogelijke aandacht voor het voorkomen van burgerdoden. Als dat misgaat, is dat verschrikkelijk, maar het wordt afgedwongen door de perfide strijd die Hamas levert achter de rug van de eigen bevolking. Is er een andere manier om Hamas te stoppen als je niet meedogenloos Gaza wilt verwoesten zoals de Russen Grozny of zoals de Syrische leiders de opstandige stad Hama hebben verwoest?

Het is mogelijk van Gaza het Singapore van het Midden-Oosten te maken. Er kunnen eilanden voor de kust worden aangelegd, het grondgebied kan worden uitgebreid met stukken van Israël en Egypte. Donoren staan klaar met talloze miljarden om toerisme en economische activiteiten te bevorderen. Maar Hamas wil oorlog.

Ook ik ben voor Free Palestine: vrij van Hamas, Fatah, corruptie, censuur, achterlijkheid, tribalisme, Jodenhaat, doods- en geweldsverheerlijking. Ik ben voor een democratische en welvarende Palestijnse rechtsstaat. Helaas zijn te veel Palestijnen daarin niet geïnteresseerd. Hun desperate passie betreft de dood van Israël. Nog steeds gelden de woorden van Golda Meir: „Als de Arabieren vandaag hun wapens neerleggen, zal er geen geweld meer zijn. Als de Joden vandaag hun wapens neerleggen, zal er geen Israël meer zijn.”

Ondertussen zenden de NOS en RTL, zonder ons te informeren dat in Gaza geen vrije pers bestaat, beelden uit geproduceerd door Hamas. De maniakken in Teheran kijken tevreden naar de nuttige idioten in het Westen die de strijd van apocalyptisch-religieuze terroristen steunen.

Advertentie

Wat gebeurt er in essentie? Dit: de rakettengolven van Hamas, met de eigen Gazaanse bevolking als gegijzelden, zijn een test-run voor de finale rakettenaanval op Israël vanuit Libanon, Syrië, Jemen, Irak, Gaza, georganiseerd en gefinancierd door Teheran. De grenzen van de Iron Dome zijn nu bekend. Met andere woorden: Iran bereidt een tweede Holocaust voor. De hevige Israëlische bombardementen op Gaza zijn de boodschap voor Teheran: als jullie ons aanvallen wordt de prijs die jullie gaan betalen heel hoog. In Teheran liggen ze daar niet wakker van. Het doel Israël te vernietigen is heilig.

Ik heb er geen illusie over: als Iran dat doet, zal de wereld opnieuw wegkijken uit angst voor Iraanse atoomwapens, waaraan het Westen via de ’Iran-deal’ substantieel wil bijdragen.

De rest is ruis.

dit artikel verscheen eerder in De Telegraaf en is met toestemming van de auteur overgenomen