Binnenkort vloot met hulpgoederen voor Turkije (vanuit Gaza)

De Britse politiek en media commentator Tom Gross vraagt zich op zijn blog af of de BBC en de New York Times ook beelden zal tonen van de nieuwe shoppingmall die deze week de deuren opende. De pers besteedde veel aandacht aan het bezoek van EU-buitenlandgezant Catherine Asthon die deze week Gaza bezocht.

De columnist van de Wall Street Journals zegt ook: “Ondertussen verplicht de terreurbeweging Hamas een aantal Palestijnse gezinnen om in erbarmelijke omstandigheden in plastic tenten te wonen. De jihadisten hebben dat tentenkamp gereserveerd voor de geleide bezoeken van buitenlandse politici en journalisten in Gaza.”

Gross die eerder ook al luxe-restaurants, overvolle markten en de opening van een olympisch zwembad in Gaza aankaartte terwijl de linkse NGO-propaganda halsstarrig de toestand onleefbaar noemen merkt verder op dat de Gazanen een hogere levensstandaard genieten dan mensen in Turkije.

Hij vraagt zich af waarom de media schrijven over het zogenaamde Turkse hulpkonvooi naar Gaza  en niet opmerken dat de Palestijnen in het gebied  niet alleen een hogere levensverwachting hebben dan de Turkse onderdanen maar dat ook  het percentage analfabeten in Turkijë groter is dan in Gaza, en nog erger, dat de kindersterfte is het land van Erdogan ook hoger is dan in Gaza. “Heeft iemand er al eens aan gedacht dat de flotilla’s in de andere richting moeten varen van Gaza naar Turkije” aldus nog Gross.