Hamas brandt waterpretpark in Gaza af

Veertig gemaskerde mannen hebben tijdens het voorbije weekeinde, in de nacht van 19 september, de bewakers van het Gaza Crazy Water pretpark overvallen, vastgebonden en geblinddoekt. Vervolgens goten de terroristen hun meegebrachte jerrycans met benzine rondom de waterglijbanen leeg en staken de zaak in brand.

Het pretpark is een van Gaza’s bekendste recreatieparken waar vooral de welgestelde Gazanen hun vrije tijd doorbrengen. Enkele weken geleden liet Hamas het park sluiten nadat er een gemengd publiek gezien was, er zou bovendien gedanst zijn en ook de luide muziek in het park was een bron van ergernis voor de terreurgroep. Daarbij kwam het feit dat Hamas de eigenaars van het park ervan beschuldigden dat ze nog steeds toestonden dat vrouwen waterpijpen rookten in het pretpark. Hamas stelde eerder een verbod in voor vrouwen om waterpijpen te roken.

In juni, overviel een gemaskerde groep Hamasmilitanten op dezelfde manier het kinderzomerkamp van de Verenigde Naties in Gaza en staken het in brand. Hamasvertegenwoordigers veroordeelden de VN-kampleiding voor het verspreiden van immoraliteit omdat ze jongens en meisjes gemengd toelieten tot de spelactiviteiten. Na het afbranden van het Gazaans waterpretpark heeft Hamas nog geen verder commentaar geleverd.