Bekvechten om ‘struikelstenen’ duurt voort. Janssens tegen Joods Actueel: “Maandag geen steenlegging in Antwerpen”

Er komt geen toelating van het stadsbestuur om maandag in Antwerpen ‘struikelstenen‘ te plaatsen, dat heeft de woordvoerder van Patrick Janssens, Bart Govaert, gezegd tegen Joods Actueel.

Volgens Govaert, wil de burgemeester in eerste instantie wil daarover overleg plegen met de vertegenwoordigers van de lokale Antwerpse Joodse gemeenschap. “Wij moeten hierin nu geen overhaaste beslissingen nemen”. Ook wil Janssens, gezien de aard van de aanvraag waarbij het voetpad moet worden opengebroken voor de plaatsing, het advies inwinnen van de bevoegde stedelijke diensten.

Morgen zal de Vereniging voor de Herdenking van de Shoah in Antwerpen een persconferentie geven waarop ook de familieleden van slachtoffers, die een steen wilden plaatsen, aanwezig zijn evenals de bezieler van het project, de Duitser Gunther Demnig.

Advertentie

Ook het Forum der Joodse Organisaties plant een persmoment met als titel “het ware verhaal achter de Stolpersteine”.

Zoals eerder beloofd zal op deze zaak uitvoerig worden teruggekomen in onze volgende editie die op 2 juli verschijnt.