Rudi Vranckx wordt “ambassadeur voor de vrede” van Pax Christi Vlaanderen

Groot nieuws bij Pax Christi Vlaanderen, VRT-journalist Rudi Vranckx wordt hun nieuwe ‘Ambassadeur voor de Vrede’ en wordt gehuldigd op 12 december. Dat bericht de organisatie dit weekeinde zelf.

Sinds 1999 benoemt Pax Christi Vlaanderen ieder jaar twee personen of organisaties met deze titel die “een bekroning is voor volgehouden inspanningen voor vrede, verzoening en mensenrechten”.

De rest van de mededeling leest als volgt:

Rudi Vranckx is al jaren een vertrouwd gezicht op het kleine scherm. Al jaren ook staat hij garant voor een genuanceerde buitenlandberichtgeving – vaak vanuit het woelige Midden-Oosten – die zonder drang naar sensatie duiding geeft bij vaak bijzonder complexe situaties. Een berichtgeving waarin hij de mens in het conflict nooit uit het oog verliest, en waarin hij getuigenissen brengt met respect voor de gevoeligheden die leven in de regio’s die hij belicht.

Advertentie

Wij huldigen de nieuwe Ambassadeur op 12 december 2012 vanaf 18.45u in zaal ZAPPA, August Leyweg 6, 2020 Antwerpen (Kiel).
Wegbeschrijving

Tram 24 (richting Schoonselhof) neem je aan het station van Antwerpen Centraal (op perron 3 voor het Radisson SAS Astrid Hotel).

Opgelet: Tram 4 rijdt wegens wegenwerken voorlopig slechts tot aan de Groenplaats, en komt dus i.t.t. de aanduiding op het routeplan niet op het Kiel.

Iedereen is welkom!

Je kan je aanmelden via paxchristi@paxchristi.be

De tweede organisatie, die gehuldigd wordt, Hand in Hand tegen Racisme is vooral gekend van de campagne ‘Zonder haat straat’.