Apple betaalt meer dan 300 miljoen voor Israëlische hi-techfirma


PrimeSense, een Israëlisch higtechbedrijf in Tel Aviv is overgenomen door Apple. Apple heeft zelf de deal bevestigd in een persbericht. PrimeSense is bekend voor productontwikkeling voor bewegingssensoren en van hun toepassing daarvan in Microsofts Kinectsensor. (Zie Youtubeclip).

Verder wou Apple geen informatie kwijt ook niet over de overnameprijs alhoewel volgens sommige bronnen de computergigant meer dan driehonderd miljoen Euro zou betaald hebben.

De belangstelling van Apple voor het Israëlische bedrijf ligt voor de hand. PrimeSense heeft immers veel problemen voor gebaarbesturing opgelost en daarvoor zijn snelgroeiende toepassingen te bedenken zoals het bedienen van je tv-toestel zonder afstandsbediening. Zo is het perfect mogelijk om het volume hoger of lager te draaien door te doen alsof je aan een knop draait, of even wuiven om een andere zender te kiezen en met weer een andere beweging je toestel uit of aan te schakelen. Allemaal functies waarvoor PrimeSense de technologie al langer  in huis heeft.

Israël is bekend als de “startup nation” omwille van het hoge aantal innoverende bedrijven. Daarvoor zijn meerdere verklaringen waaronder het grote budget dat wordt vrijgemaakt door de Israëlische regering voor Onderzoek en Ontwikkeling, de hoge scholingsgraad van de bevolking en ook het bedrijfsvriendelijke klimaat met tal van ondersteunende maatregelen voor jonge ondernemers.
Enkel van de Israëlische innovaties kan u hier terugvinden