Dode Gazanen wel degelijk Hamasterroristen – ook al worden ze niet getoond

PE

Al Jazeera publiceerde enkele dagen geleden een lijst van de Gazanen die omkwamen sinds het begin van Israëls militaire operatie Protective Edge. De gegevens van Al Jazeera zijn gebaseerd op informatie van Ashraf al-Qedrea, de woordvoerder van het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid.

Het opsplitsen van van de slachtofferdata toont dat het overgrote deel van de slachtoffers mannelijke hamasterroristen zijn en niet vrouwen of kinderen. Zo blijkt dat 82% van alle doden mannen zijn waarvan 50% zich in de leeftijdsgroep tussen 18 en 28 jaar bevindt en bij uitbreiding 66% van de dodelijke slachtoffers tussen 18 en 38 jaar zijn.

Waar zijn de dode vrouwen?
Een webblog hierover linkt naar het artikel “Waar zijn de dode vrouwen”? in de The Wallstreet Journal uit 2008 waarin wordt aangetoond dat Hamas ook na het conflict in 2002 haar beweringen niet kon hardmaken omtrent de aantallen burgerslachtoffers, laat staan het opzettelijk doden van burgers.

Vrouwen en kinderen zijn (vrijwel) geen inzetbare strijdbare militanten. Als Israël burgerdoelen viseerde zou de verhouding vrouwen en kinderen veel hoger zijn aangezien zij in Gaza de overgrote meerderheid van de bevolking uitmaken. Ook nu roept Hamas haar aanhangers op om op sociale media altijd en overal over burgerslachtoffers te spreken en nooit over gedode Hamasleden. De Vlaamse media lijken alvast met open ogen in die val te lopen.

Advertentie

Natuurlijk is elke dode burger er een te veel maar de Hamasterreurgroep heeft geen enkele maatregel genomen om haar burgers te beschermen en zet burgers zelf in als menselijk schild door te opereren vanuit woonhuizen, moskeeën, ziekenhuizen en scholen.

Op deze video zien we Hamas een raket afschieten op Israëlische troepen vanuit dichtbevolkte gebieden en huizen.