El-Al blijft vliegen vanuit Tel Aviv terwijl veel maatschappijen tijdelijk vluchten annuleren

Ook in de luchthaven zijn er schuilkelders voor wanneer het luchtalarm afgaat (foto: Flash 90)
Ook in de luchthaven zijn er schuilkelders voor wanneer het luchtalarm afgaat (foto: Flash 90)

Na raketbeschietingen van Hamas in de buurt van de internationale luchthaven van Israël in Tel Aviv hebben verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar Israël tijdelijk geannuleerd.

Gisteren kwamen fragmenten van een Hamasraket, die door het raketschild werd neergehaald, terecht op het dak van een huis enkele kilometers van de luchthaven verwijderd. Met de recente aanslag op een passagiersvliegtuig in Oekraïne in het achterhoofd, nemen maatschappijen vandaag echter geen enkel risico.

De Amerikaanse FAA vroeg als eerste om de vluchten tijdelijk ‘on hold’ te zetten. De oproep werd nadien al snel gevolgd door Europese luchtvaartgroepen zoals KLM, Air France en Lufthansa.

In ons land besloten Brussels Airlines en Jetair om de vluchten van vanavond (dinsdag) en morgen (woensdag) niet te laten doorgaan.

Sinds het uitbreken van de onlusten werden de vliegroutes van en naar Israël reeds aangepast en werd via het noorden van het land, in de buurt van Haifa richting binnenland gevlogen om daarna terug te keren richting Tel Aviv, dit om het conflictgebied te vermijden.

Advertentie

De nationale luchtvaartmaatschappij El-Al blijft ondertussen gewoon verder vliegen en de Israëlische minister van Transport, Yisrael Katz, herhaalde dat de Ben Gurion luchthaven volkomen veilig is. Vliegtuigen van El-Al zouden enkele jaren geleden zijn uitgerust met ‘flares’ die inkomende raketten kunnen tegenhouden.