Ingetogen pro-Israël ceremonie in Brussel [video + vrt nieuws]

Deze voormiddag hielden een kleine 500 manifestanten een solidariteitsbijeenkomst voor de Israëlische ambassade in Brussel.

De Israëlische ambassadeur, Jacques Révah sprak de menigte toe net zoals de oom van een gesneuvelde soldaat. Aan het einde van de ceremonie werd de Brabançonne afgespeeld om te eindigen met het Israëlisch volkslied, het Hatikvah, vertaald ‘de Hoop’.

De belangrijkste Joodse organisaties van het land, het Vlaams Forum der Joodse Organisaties en de Franstalige CCOJB namen niet deel aan het evenement.Volgens de koepelorganisaties wilden ze het conflict niet naar ons land importeren en bestaat de vrees dat Joodse mensen hier zouden worden aangevallen vanwege hun steun aan Israël.

De VRT maakte volgende reportage.

betoging
Klik op de foto voor het fragment