Nieuwe voorzitter Antwerpse watermaatschappij Water-Link – André Gantman

Op voordracht van de Antwerpse gemeenteraad werd André Gantman, N-VA fractieleider in Antwerpen, voorgedragen als voorzitter van de intercommunale Water-Link (voorheen Antwerpse Waterwerken-AWW): het bedrijf dat voor de levering van water instaat voor particulieren en industrie stelt zo’n 450 mensen te werk.

De raad van Bestuur van de intercommunale heeft deze voordracht goedgekeurd op 24 september. Gantman neemt de plek in van partijgenoot Rob Van de Velde. Zijn zetel in het federaal parlement is onverenigbaar met het voorzitterschap van de intercommunale.

André Gantman(1950) heeft zijn politieke sporen verdiend tijdens de legislatuur 1995-2000 : als schepen van personeel van de Stad Antwerpen heeft hij toen grondige hervormingen doorgevoerd op basis van managementprincipes die nog steeds worden toegepast.

Aan de krant Het Laatste Nieuws zei Gantman: “We gaan een nieuw beleid uittekenen om onze sterke positie verder uit te bouwen. Een grote uitdaging is de recyclage van water, waarmee de industrie zich al langer bezighoudt. We moeten mee op die kar springen.”

Advertentie

Nieuwe CEO

Onder het nieuw voorzitterschap van Gantman werd beslist een einde te stellen aan de opdracht van de zittende CEO, crisismanager Ivan Geilenkotten (68). Zijn taak als crisismanager zit erop, zo besliste de raad van bestuur. De functie werd open verklaard voor een externe aanwerving.